Pääuutiset | Uutiset

THL: Kangasalle kuluneen viikon aikana 56 virallista uutta koronatapausta

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) raportoi tänään torstaina 56 uutta virallisin testein todettua koronavirustartuntaa Kangasalle.

Viikko sitten torstaina kerrottiin viikon aikana Kangasalla havaitun 65 uutta tartuntaa.

Virallisesti ilmoitetut luvut eivät kerro koko totuutta koronaviruksen ilmaantuvuudesta, sillä julkiselle puolelle testiin pääsevät lähtökohtaisesti ainakin Kangasalla vain koronaviruksen riskiryhmäläiset sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevät.

Lue lisää: STM: Kunnan täytyy järjestää koronatestaus tartuntatautipäivärahaa varten – Tapahtuuko näin Kangasalla?

Tähän mennessä Kangasalla on koronaviruspandemian aikana todettu virallisin laboratoriotestein yhteensä 5588 tartuntaa.

THL raportoi nykyään koronatilanteen muutoksista kerran viikossa torstaisin.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on päättänyt, ettei Tays enää 15. helmikuuta jälkeen raportoi päiväkohtaisia lukuja. Sairaanhoitopiirin tartuntatilannetta raportoidaan viikkotasolla pandemiaohjausryhmän raportin osana.

Tiedotteen mukaan lukujen merkitys on kaiken kaikkiaan vähentynyt, kun testeissä käy murto-osa sairastuneista.

THL raportoi torstaina koko Suomen alueella havaitun viimeisen viikon aikana 10 769 tartuntaa. Kaiken kaikkiaan Suomessa on raportoitu 1 125 342 virallisin testein todettua koronavirustartuntaa

Lue lisää: THL:n kasvomaskisuositus käyttöön Pirkanmaalla, sote-yksiköissä jatketaan maskien käyttöä – maakunnassa liikkuu nyt myös influenssaa

Tämä on päivittyvä uutinen.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

31 kommenttiaKommentoi

  • Nyt malttia26.7.2021 klo 19:09

    Voisitteko ystävällisesti hyvät ihmiset alkaa ottamaan tämän vakavasti? Kasvavat tartuntamäärät ovat yleensä seurausta piittaamattomasta ja holtittomasta käytöksestä. Nyt ei ole matkustelun, joukkojuhlien ja biletyksen aika, kun rokotekattavuus (kaksi piikkiä) ei ole vielä riittävä. Ei tästä päästä kovin äkkiä eroon, ellei jokainen ala ottaa vastuuta omasta käytöksestään. Vielä on syytä käyttää maskia, putsata käsiä ahkerasti ja pitää etäisyyksiä.

  • SKontio23.8.2021 klo 20:45

    Ihme, ettei paikallissanomat pureudu enemmän siihen aiheeseen, kuinka Kangasala kyntää surkeissa tarttuvuusluvuissa (korkeissa) koronan suhteen. Ei ihme, kun esim. 45-vuotiaita alettiin rokottaa ensimmäisellä rokotuskierroksella kaksi kuukautta myöhemmin kuin muissa vastaavankokoisissa paikkakunnissa. Surkeaa toimintaa..

  • Malla6129.10.2021 klo 23:48

    En ihan ymmärrä miksei voida kertoa, missä tartuntaryppäitä on ollut, että ihmiset osaisivat vältellä näitä paikkoja

  • Asiantuntija19.11.2021 klo 22:26

    Nyt tulee tartuntoja kun on rokotettu aika paljon, erikoista

  • Ritva Kivelä15.12.2021 klo 15:44

    Vieläkö on niitä jotka ovat sitämieltä että tämähän on tavallinen flunssa, median luomaa tämä hössötys!!

  • Tosikkoko4.1.2022 klo 08:39

    Vastaus Ritva Kivelän kysymykseen: Kyllä näitä koronan tavalliseen flunssaan vertaavia vielä on Kangasalla. Vetoavat koronaan kuolleiden korkeaan ikään ja potemiinsa perussairauksiin. Mutta ko ihmiset saattaisivat elää edelleen, ellei korona olisi tullut 'omien' perussaiirauksien lisäksi. Jokaisen elämä on tärkeä! Perus käsihygienia pitäisi kaikilla lähteä selkäytimestä. Turvavälin käyttö edellyttää pientä järjen käyttöä. Maskin käyttäminen on osoitus siitä, että ajattelee muitakin kuin vain itseään. Maskin tuoman erittäin pienen haitan hengittämisessä, pitäisi jokaisen ihmisen kestää, eli tinkiä omasta mukavuudestaan jos/kun kyseessä on jonkun toisen henki.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.