Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ely järjestää kaupunkilaisille toisen yleisötilaisuuden ysitien muuttamisesta nelikaistaiseksi

Pirkanmaan ely-keskus laatii Kangasalan ja Tampereen kanssa tiesuunnitelmaa valtatie 9 parantamisesta Alasjärven ja Käpykankaan välisellä tieosuudella.

Uutiset - 5.6.2019 kello 12.14
Ely järjestää kaupunkilaisille toisen yleisötilaisuuden ysitien muuttamisesta nelikaistaiseksi
Kaksikaistaisen ysitien turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta halutaan lisätä muuttamalla Alasjärven ja Käpykankaan välinen tieosuus nelikaistaiseksi. Kuva on otettu Kangasalla Suinulan risteyksestä muutama kilometri Oriveden suuntaan. Kuva: Juha Jäntti

Ensi viikon torstaina järjestettävässä yleisötilaisuudessa esitellään muun muassa meluntorjunta- ja rinnakkaistieratkaisujen osalta päivitettyä suunnitelmaa. Aikaisempi kuulemistilaisuus järjestettiin joulukuussa Sorilan koululla.

Alasjärven eritasoliittymän ja Suinulan eritasoliittymän väliselle tieosuudelle suunnitellaan moottoritietä ja Suinulan ja Käpykankaan välille nelikaistaista sekaliikennetietä.

Suunnitelmaan sisältyy nykyisten Aitovuoren ja Tarastejärven eritasoliittymien parantaminen sekä uusien eritasoliittymien rakentaminen Tasanteen ja Suinulan kohdille. Parannettavalta tieosuudelta poistetaan kaikki tasoliittymät.

Ely-keskuksen projektipäällikkö Tero Haarajärvi kertoo, että tien parantamisella haetaan sujuvuutta ja turvallisuutta vilkkaasti liikennöidylle tielle, jossa sattuu paljon onnettomuuksia.

– Ysitie on alkupäästään Suomen vilkkain kaksikaistainen tie.

Tavoitteena on saada ysitien parannussuunnitelma valmiiksi syksyyn mennessä. Sen jälkeen se lähtee lausuntokierrokselle.

Yleisötilaisuus järjestetään  torstaina 13.6. kello 18–20 Atalan koululla osoitteessa Pulkkakatu 3, Tampere.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös