Heinäkuun 2022 Kangasalan Yrittäjä on Kirsi ”Zerafiina” Lankoski: Elätän perheeni työllä, josta pidän paljon ja saan tehdä sitä upean tiimin kanssa!

1
Heinäkuun 2022 Kangasalan Yrittäjä on Kirsi Lankoski Lounaskahvila Zerafiinasta. Kuva & konsepti: Harjula Production
Heinäkuun 2022 Kangasalan Yrittäjä on Kirsi Lankoski Lounaskahvila Zerafiinasta. Kuva & konsepti: Harjula Production

Keitä olette?

Olen Kirsi Lankoski ja yritykseni nimi on Ateriapalvelu Lankoski Oy. Pyöritän Lounaskahvila Zerafiina Kangasalan S-marketin takana Pikonkankaalla. Itse toimin yrityksessäni yrittäjänä, toimitusjohtajana, pääkokkina, suunnittelupäällikkönä sekä tuotannosta, laadusta ja mediasisällöistä vastaavana. Minulla on kaksi vakituista työntekijää – Riitta ja Mikko – sekä muutama apukäsi tarvittaessa muun muassa hyvä ystäväni Katja, joka pystyy myös tarvittaessa lomittamaan minua. Meillä on nykyisin oikein hyvä tiimi!

Yritys ja sen tarina?

Yritys tuli perustettua 2017 keväällä pitkän ajatustyön jälkeen, joka sopivan tilaisuuden tullen lähti lentoon. Minulla oli hyvin yksinkertainen ajatus: halusin tehdä oikeasti hyvää ruokaa, sellaista vähän jokaisen suuhun sopivaa. Halusin myös tarjota kasvisruokavaihtoehdon ja keittoa. Tarjoamme myös pitopalvelua ja teemme pitotarjottavia noudettavaksi. Korona-aikaan aloitimme lounaskuljetuspalvelun. Meillä on sopimusasiakkaita, joille viedään kotiin lämmin ruoka. Nykyään hyödynnämme myös Foodoran lounaspalvelua. Tarina alkoi, kun ihastuin näihin vapaana oleviin toimitiloihin netissä. Olin kyllä käynyt pari vuotta aiemmin yrityskurssin, mutta yrittäjänä en ollut aiemmin toiminut. Ruokaa olin laittanut vuodesta 1999, jolloin lähdin laivoille opettelemaan työelämää. Opiskelin laivatalousesimieheksikin, mutta rahtilaivoille saakka en ehtinyt, kun esikoinen ilmoitti tulostaan.

Työhistoriani on värikäs ja vaihtuva. Minulla on kokemusta suurtaloudesta ja á la cartesta sekä kaikenlaisesta siltä väliltä. Olen tottunut elämään muutoksessa ja käytän sitä nyt hyödykseni alati muuttuvassa maailmantilanteessa. Kokoukset peilin edessä ovat tuottaneet tulosta ja viihdyn oikein hyvin työssäni nykyään. Alku oli kyllä takkuista, mutta kenelläpä alkavalla yrittäjällä ei olisi? Parin vuoden jälkeen melkein heitin hanskat naulaan, kunnes joku ihme tapahtui, että pääsin sen kuuluisan ”kuolemanlaakson” yli. Kolme ensimmäistä vuotta oli henkisesti ja fyysisestikin rankinta aikaa, mutta kova työ hammasta purren ja uskoen omaan tekemiseensä tuotti tulosta. Viisi vuotta on mennyt ja olen todella onnellinen, että pystyn elättämään nyt perheeni työllä, josta pidän suuresti. Olen myös onnellinen ihanista työkavereistani!
Riitta ja Mikko ansaitsevat erityiskiitokset, kun ottivat osan taakastani harteilleen. Sen ansiosta ollaan vieläkin tässä! Katja-ystävä on jeesannut minua yli isompien pitopalvelutilausten ja hänen ansiostaan sain viettää ihan oikeata kesälomaa! Kiitos kuuluu myös äidilleni, joka on tukenut minua yrittäjän tiellä ja uskonut päätöksiini sekä vuokranantajilleni Vesalle ja Minnalle! Olen saanut heiltä apua monessa asiassa muun muassa kaikissa yrityksen remonttiasioissa.

Miksi Teidät valittiin kuukauden yrittäjäksi?

Kesäkuun Yrittäjän Jyrki Jaakkolan mielestä meillä on mukava käydä herkullisella lounaalla. Hän mitä ilmeisimmin ihastui myös uusiin tiloihimme. Uudesta kokouskabinetti-monitoimitilasta tulikin juuri itsellekin mieluisa, kun hovitaiteilijamme Tiia maalasi sinne puun ja kauniita kukkia. Kiitokset kunniasta, Jyrki! Olen hyvin otettu <3

Tulevaisuus?

Näillä mennään! Pidetään hyvä huoli olemassa olevista asiakkaista ja tehdään joka päivä maukasta ruokaa asiakkaita sydämellisesti palvellen! Toivon vain, ettei raaka-aineiden hinnat enempää nousisi ja, että maailmaan tulisi rauha.

Kenet olette valinneet seuraavaksi Kangasalan kuukauden yrittäjäksi ja miksi?

Kukkivien Pia Hokkanen ja Titta Ilomäki naapurista, ehdottomasti! Pitkän linjan yrittäjät lajissaan. Heiltä saa kauniit kukkakimput ja asetelmat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Aina iloinen ja ystävällinen asiakaspalvelu sekä vankka ammattitaito.Lounaskahvila Zerafiina | Ateriapalvelu Lankoski Oy
Kangasalantie 960, Kangasala
P. 040 576 3650 | zerafiina.fi


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

Kangasalan Yrittäjät ry verkossa
Kangasalan Yrittäjät Facebookissa
Kangasalan Yrittäjät Instagramissa
#yrittäjät #kangasalanyrittäjät #pirkanmaanyrittäjät #kangasala

1 kommentti

  1. Hienoa saada tietoa toisista yrittäjistä,tämän ohjelman avulla.Oman kylän yrittäjät ovat voimavara joita tarvitaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.