Helppo ja edullinen hoito kipeytyneille lihaksille – Lihashuoltovasara pehmittää sitkeätkin jumit

0

Liikunta on lihaksille elintärkeää. Mutta kaikki harjoittelun vaikutukset eivät tunnu hyviltä ainakaan pian treenin jälkeen. Kovan käytön eli treenin jälkeen lihaksia on huollettava, ja lihashuoltovasara on siihen oiva ja edullinen apu.

Huippu-urheilijat tietävät kenties kaikista ihmisistä parhaiten, että lihakset tarvitsevat huoltoa. Harjoitus on niille tärkeää, mutta sen jälkeen lihaksia ei voi vain jättää oman onnensa nojaan. Mitä kovempaa treeni on ollut, sitä suurempaa on sen jälkeinen huollontarve. Siksi huippu-urheilijat ovat hierojien kanta-asiakkaita.

Kun lihasta kuormitetaan harjoituksessa, ja se työskentelee kuormituksen voittamiseksi, lihassäikeet kovettuvat ja alkavat jäykistyä pian harjoituksen jälkeen. Tuloksena on pian aristava, jäykkä ja kipeytynyt lihas, jonka voimantuotto ja liikerata ovat heikentyneet normaalitilasta.

Lihassäikeisiin on syntynyt pienenpieniä mikrovaurioita, jotka elimistö ajan myötä korjaa, ja tuloksena on vahvistunut lihas. Mutta sen liikevara pienenee, koska lihassäikeet lyhenevät tämän palautumisen aikana. Sitä varten tarvitaan venyttelyä harjoituksen jälkeen.

Lihassäikeiden kovettumista vähentää ja kimmoisuuden sekä liikkuvuuden palauttamista nopeuttaa parhaiten liike – siis ulkoa päin lihakseen kohdistettu painelu ja värähtelevä liike. Viime vuosiin saakka käsin tehty hieronta on ollut käytännössä ainoa keino tuottaa tämä vaikutus. Nyt siihen on olemassa uusi keino eli lihashuoltovasara. Sitä on helppo käyttää itse.

Painetta ja värinää lihaksiin

Tämän värisevän lihashuoltolaitteen käyttö on yksinkertaista. Lihashuoltovasaran hierontapää painetaan kipeytynyttä lihaksen kohtaa vasten, ja laite kytketään päälle käyttäjän valitsemalla voimakkuudella. Käyttäjän on helppo säädellä voimaa, jolla hän painaa lihashuoltovasaraa kipeytynyttä kohtaa vasten, samoin hänen on helppo siirtää laitetta kohdasta toiseen.

Näin voi helposti käsitellä suuriakin kipeytyneitä lihaksia ja lihasryhmiä, samoin yksittäisten lihasten kipeytyneitä kohtia. Laitteiden mukana toimitetaan vaihdettavia hierontapäitä, joiden avulla vaikutusta voi kohdistaa sopivalla tavalla jokaiseen kipeytyneeseen kohtaan.

Laitteen tuottamat korkeataajuiset värinäpulssit tunkeutuvat jäykistyneisiin lihassäikeisiin, ja niiden liike saa lihassäikeet pehmenemään ja palauttaa niiden elastisuuden. Venyttelemällä voi palauttaa niiden pituuden eli liikevaran. Kipeys ja arkuus poistuvat nopeammin, samoin voimantuottokyky palautuu pikemmin. Näin lihas on valmiina uuteen harjoitukseen nopeammin, ja harjoittelusta tulee tehokkaampaa.

Lihashuoltovasarat toimivat korkeataajuista värähtelyä tuottavalla sähkömoottorilla ja ladattavalla akulla, joka riittää pitkään hoitojaksoon kerralla. Laitteiden mukana tulee kätevä kuljetuslaukku. Näin lihashuoltovasara on helppo pakata vaikka treenikassiin ja huoltaa lihakset missä vain. Varsinkin pienemmät mallit ovat niin kompaktin kokoisia, että niitä on helppo kuljettaa ja säilyttää.

Lihashuoltovasara on erinomainen apu lihashuoltoon kaikille kuntoilijoille ja urheilijoille lajiin ja treenimuotoon katsomatta. Se palauttaa lihasten toimintakyvyn tehokkaasti harjoittelijan tasosta ja kokemuksesta riippumatta.

Tilaa lihashuoltovasara kätevästi Kuntokauppa.fi-verkkokaupasta!

Artikkelin lähde:

Kliininen tutkimus treenin kipeyttämien lihasten hoitamisesta:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25121012/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.