Jussi ja ratahankkeet – Tässä videossa kerron, miten pitkävaikutteisia suunnitellut väylähankkeemme ovat

2
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.

MAINOS / JUSSI HAAVISTO

Suomiratahanke, moottoritien oikaisu Sääksjärveltä Pirkkalaan, eli ns. Puskiaisten oikaisu, kehä kakkonen Lakalaivasta Lentolaan, pääradan kunnostus ja Viinikan järjestelyratapihan muuttaminen – miten nämä kaikki liittyvät toisiinsa ja mitä ne merkitsevät Pirkanmaalle ja koko Suomelle? Tutustu videooni – ollaan yhteyksissä! Terveisin Jussi P.0409022752

2 kommenttia

  1. Hei, kuulosti aika raffilta tuo väite siitä, että 8 miljardin junan rakentamiskuluista 6 miljardia tulisi takaisin lipputuloina. Tampere-Helsinki -välin lippu maksanee keskimäärin noin 15 euroa eli tarvitaan noin 400 miljoonaa matkaa, että tuo 6 miljardia täytyy – ja kai sillä junallakin joku kulu on, kun tarvitaan henkilöstöä.
    Myös toinen hinta-arvio särähti korvaan eli väite siitä, että loppu 2 miljardia kertyisi maakuntalentokenttien tuetuista lennoista 50 vuodessa. Lentoja tuetaan nykyään noin 17 miljoonalla eurolla vuodessa eli rahhaa riittäisi 117 vuoden ajan. Tuplat siitä, mitä Te väitätte.
    Kysymykseni Teille: mihin perustatte esittämänne luvun 6 miljardin lipputuloista?

  2. Moi Tiina! Laskelmissa käytetään varovaisuusperiaate huomioiden keskimääräisenä 7miljoonaa matkaa vuodessa. Koitin videossa tuoda esille, että hanke on niin kauaskantoinen, ja pitkävaikutteinen, että sitä on välillä vaikea hahmottaa. 50 vuoden aikana 7 miljoonaa matkaa 20 euron hintaisella lipulla tuo kertyy helposti. Samaan aikaan matkustaja- ja tavaraliikennemäärät pääsevät kasvamaan nykyisellä rataosuudella mm. Lempäälässä, Hämeenlinnassa jne. 8miljardia tuo oli kokonaiskulu, ei rakentamiskulu. Ja lentoliikenteen tukeminen oli vain yksi esimerkki turhasta ja saastuttavasta tuesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.