”Kaapo” on ensimmäinen kaupunkilaisvauva

0
Äiti Tanja Kauhanen ja isä Tuomas Kulmala ovat onnellisesti vauvasumussa. Ensimmäiset viikot esikoisen kanssa ovat olleet mahtavaa aikaa.

Päivät kulkevat onnellisessa sumussa ja vuorokaudenajat ovat Tanja Kauhasella ja Tuomas Kulmalalla hieman sekaisin, sillä elämä  pyörii Kangasalan ensimmäisen kaupunkilaisvauvan ympärillä.

–Tuntuu mahtavalta, hän on kauan odotettu pakkaus. Outoa, että siinä se nyt on, vanhemmat ihmettelevät esikoistaan. 

Laskettu aika oli joulupäivänä, mutta työnimellä ”Kaapo” kulkeva poika syntyi pitkän odottelun jälkeen lopulta 3. tammikuuta.

– Hän ei malttanut lähteä pois äidin masusta, Kulmala naurahtaa. 

– Ensin odotettiin jouluvauvaa, sitten uudenvuoden vauvaa, mutta hän tulikin tammikuussa, Kauhanen jatkaa. 

Vanhemmat ovat lopulta tyytyväisiä, että lapsi syntyi alkuvuodesta. Ainakaan pojan ei tarvitse olla viimeisten joukossa, kun tulee ajokortin aika.

 

Maailmaan tulo ei ollut 5150 grammaiselle ja 55 senttiselle pojalle helppo. Synnytyksen jälkeen pikkumies joutui olemaan sairaalassa tarkkailussa kahdeksan päivää. Vanhemmat viettivät pojan kanssa kaikki päivät varhaisesta aamusta puolilleöin. 

– Opettelimme vauva-arkea sairaalassa. Siellä oli todella hyvät ja mukavat hoitajat. Oikeastaan se oli ihan loistava avaus, Kulmala kertoo.

– Se oli meille ja pikkuiselle tärkeää aikaa. Pidimme häntä sylissä, jotta hän saa paljon ihokosketusta, Kauhanen sanoo.

Uusi kaupunkilainen ei jäänyt neuvottomaksi vanhempien poissaollessa. Vahva persoona osasi pitää puolensa, kun yöruokaa jaettiin.  

–Hoitajilta kuulimme, että pojalle annettiin ruoka ensimmäisenä. Kun hän oli rauhoittunut, muutkin saivat, Kauhanen sanoo.

Myös vanhemmat ovat saaneet huomata ettei Kaapo kauaa odota, jos nälkä yllättää.

– Meidän on pitänyt opetella tunnistamaan, koska pirahtaa, niin ehditään ennen kuin tissiraivo iskee, Kulmala toteaa.

 

Kangasalan kaupunki muisti ensimmäistä kaupunkilaisvauvaa kunniakirjalla, Kangasalan vaakunoilla koristelluilla jälkiruokalusikoilla ja lahjakortilla lastentarvikeliikkeeseen. 

Kangasala-talolla järjestetyssä tilaisuudessa pientä miestä tervehtivät kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen

Laine piti puheenvuoron, jossa puhui uuden ajan alusta, joka koitti niin vanhemmille kuin kunnasta kaupungiksi muuttuneelle Kangasalle. 

– Uskon, että kotikaupunki tarjoaa hänelle mahdollisuudet toteuttaa toiveitaan sekä tarjoaa hyviä palveluja ja tukea vanhemmuudessa. 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.