Kangasalla yksi uusi koronatartunta – Taysin mukaan testeihin menoa viivytellään huolestuttavasti

3

Kangasalla on todettu yksi uusi koronavirustartunta, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tänään perjantaina. Tapaus on kuluvan viikon ensimmäinen.

Viimeksi viime lauantaina kerrottiin yhdestä uudesta tartunnasta.

Syksyn aikana tapauksia on tullut ilmi yhteensä 16, joista viime viikolla yhdeksän. Tartunnat eivät ole aiheuttaneet massa-altistuksia.

Luvut ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta.

Tällä hetkellä Kangasalla on yhteensä 30 todettua koronavirustapausta. Niistä 14 löydettiin kevään tautiaallossa.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) kertoi tänään, että Pirkanmaalla löydettiin eilen torstaina 15 uutta koronavirustartuntaa. Eilen kerrottiin 18 tartunnasta.

Tiistaina löydettiin viisi uutta tapausta, maanantaina ilmi tuli 16 tartuntaa.

Tays kertoo Twitterissä, että tällä hetkellä on vallalla huolestuttava ilmiö. Ihmiset viivyttelevät testeihin menoa lievien oireiden vuoksi ja tämän takia yhä useammat ihmiset altistuvat koronavirukselle.

Lue myös: Pirkanmaan koronatilanne maltillisessa kiihtymisvaiheessa – Tartuntoja erityisesti illanvietoista

Päiväkohtaiset määrät koko koronaepidemia-ajalta löytyvät Taysin verkkosivuilta.

Suomessa uusia virustartuntoja löydettiin torstain aikana yhteensä kaiken kaikkiaan 344 kappaletta.

Jatkossa kaikille Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella altistuneille ei enää soiteta. Isoja samassa tilanteessa altistuneita ryhmiä saatetaan ohjata sähköiseen asiointipalveluun OmaTaysiin tekstiviestillä.

Tähän saakka kaikille altistuneille on soitettu henkilökohtaisesti, mutta jatkossa tietyissä tilanteissa puhelu voidaan korvata sähköisellä palvelulla.

-Yksi tartunnan saanut on voinut altistaa jopa useita kymmeniä henkilöitä, joten tämä on varsin aikaa vievää. Jos osan kontaktointi hoidetaan sähköisellä palvelulla, tehostaa se koko tartunnanjäljitysprosessia merkittävästi, kertoo infektiolääkäri Ville Kaila.

Jotta Pirkanmaan tilanne ei pahene, eikä uusia rajoituksia tulevaisuudessakaan tarvittaisi, Tays hyödyntää sähköistä asiointipalvelua, OmaTaysia.

– Suurin osa altistuneista pystyy toimimaan tekstiviestin ohjaamalla tavalla, ilman, että ohjeistamme soittamalla henkilökohtaisesti. Jos arvioimme, että altistunut ei todennäköisesti käytä digipalveluja, olemme entiseen tapaan yhteydessä puhelimitse, emmekä siinä tapauksessa edes lähetä tekstiviestiä.

Tämä on päivittyvä uutinen.

3 kommenttia

  1. Kangasalan Sanomille ei ole sopivaa kirjoittaa taivutusmuotoa Kangasalalla.Se ärsyttää paikkakuntalaisia suunnattomasti!

  2. Tänään 16.09.2020 Kävin Kangasalan K-Supermarketissa.Oli hämmentävää nähdä miten nämä paikalliset asukkaat suhtautuvat ohjeistukseen liittyen koronaan.Nämä mammat ja papat sekä muut
    kuolemattomat vähät välittivät maskisuosituksista saatika turvavaväleistä.Höpötetään ja pärskitään
    muista välittämättä,Henkilökunta suojautunut maskeilla asiallisesti .Toivottavasti tästä paikasta ei tule seuraavaa koronalinkoa,Pahaa pelkään katsoessani asiakkiden käyttäytmistä.
    T Kari Mattila

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.