Kangasalla yksi uusi tartunta – Pirkanmaalla 38 tartuntaa, joista iso osa ravintoloista

17

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportissa merkittiin perjantaina yksi uusi koronavirustartunta Kangasalle. Viimeksi uusi tartunta lisättiin keskiviikkona.

Lauantaina tartuntoja lisätiin Kangasalle kaksi.

Tiistaina tiedotettiin, että Kangasalla Vatialan koulussa on tapahtunut korona-altistuksia. Lisäksi Tays kertoi, että 7. ja 8. tammikuuta kello 18 linjalla 1C Kangasala-Keskustori ovat saattaneet altistua koronalle.

Tällä hetkellä Kangasalla on todettu yhteensä 75 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 14 löydettiin kevään tautiaallossa.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) raportoi tänään perjantaina 38 uudesta koronavirustartunnasta. Eilen raportoitiin 26 ja toissapäivänä 28 tartunnasta.

Iso osa torstaina ilmitulleista tartunnoista on Taysin mukaan saatu ravintoloista. Tays julkaisi torstaina pitkän listan tamperelaisista ravintoloista, joissa altistuksia on tapahtunut.

Tays muistutti Twitterissä keskiviikkona, että epidempia ei ole Pirkanmaalla vielä ohi.

– Näytteissä käydään ilmeisesti nyt vain liian vähän eli tautia on ”piilossa” liikkeellä myös omalla alueellamme, twiitissä sanottiin.

Päiväkohtaiset tartuntamäärät koko koronaepidemia-ajalta löytyvät Taysin verkkosivuilta.

THL kirjasi tänään perjantaina koko maahan yhteensä 318 uutta tartuntaa.

Tämä on päivittyvä uutinen.

17 kommenttia

 1. Kangasalan Sanomille ei ole sopivaa kirjoittaa taivutusmuotoa Kangasalalla.Se ärsyttää paikkakuntalaisia suunnattomasti!

  • Niin minuakin, jonka isä oli kotoisin Kangasalta. Täällä Lempäälässä moni väittää, että emme saa olla lempääläisiä, vaan lempääläisiä. Olen vastannut heille, että ovatko Karjalasta tulleet karjalalaisia. Paikallisradioissa kuulee usein sanottavan Kangasalalta, huh. Mikäs voisi olla kauniimpi ilmaisu kuin kesäpäivä Kangasalla.

 2. Tänään 16.09.2020 Kävin Kangasalan K-Supermarketissa.Oli hämmentävää nähdä miten nämä paikalliset asukkaat suhtautuvat ohjeistukseen liittyen koronaan.Nämä mammat ja papat sekä muut
  kuolemattomat vähät välittivät maskisuosituksista saatika turvavaväleistä.Höpötetään ja pärskitään
  muista välittämättä,Henkilökunta suojautunut maskeilla asiallisesti .Toivottavasti tästä paikasta ei tule seuraavaa koronalinkoa,Pahaa pelkään katsoessani asiakkiden käyttäytmistä.
  T Kari Mattila

 3. Kaikki ihmiset eivät voi pitää maskia kasvoillaan. Osa ei pysty hengittämään sen lävitse ja tulee huono olo, pyörryttää. Toiset taas saavat hirvittävän allergisen nuhareaktion, jolloin nenää pitäisi pystyä pyyhkimään ja silmätkin vuotavat suoranaan vettä. Silmälaseilla ei sen jälkeen näe mitään ja niitäkin pitäisi pyyhkiä ja kuivata.

 4. Jos ei pysty pitämään maskia, voi olla ainakin puhumatta ja höpöttämättä kaupassa asioidessaan. Tällaisen asiakkaan tulisi toimittaa asiansa kaupassa mahdollisimman vikkelästi ja pitää kaksinkertaisia turvavälejä muihin ihmisiin.
  Käsidesi myös unohtuu liian monelta. Jos taas
  väittää, että ei voi käyttää käsidesiä, tulisi käyttää kertaköyttöhansikkaita.

 5. Tuskin Kangasalla on 34 tapausta tällä hetkellä, kuten juttu väittää. Todettuja tapauksia kyllä, mutta niistä suurin osa, mahdollisesti 30+ on jo parantunutkin.

 6. Niin minäkin jouduin maskin poistamaan acutassa kun alkoi pyörryttämään ja ahdistamaan hoitaja kehotti ottamaan pois. Älkää menkö siis acutaan näinkin voi tapahtua

 7. Maski ahdistaa ja haittaa hengitystä jokaisella. Hyvin harvalle tästä on mitään oikeaa haittaa. Kyllä aikuisen pitää pystyä hieman sietämään epämukavuutta. Oikeat lääketieteelliset syyt erikseen, mutta niitä on korkeintaan murto-osa valittajista. Ja kyllä, acutassa on voitu kehottaa ottaa maski pois, siellä kun ei ole aikaa hoitaa aikuisen itkupotkuraivareita oikeiden töiden lomassa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että antaisivat siunauksensa maskittomuudelle kaikille niille pikku prinsessoille, jotka eivät aikuisena siedä lievää hetkellistä epämukavuutta vaikka jonkun toisen henki olisi kyseessä.

 8. En usko että maskeista on mitään hyötyä. Pelkkä myyntikikka. Mikään kertakäyttö ei estä viruksia tarttumasta. Höpö puhetta. Saadaan ihmiset vain uskomaan kaikenlaista hömppää. Ja elämä kutistuu kun se tarkoituksellisesti kavennetaan. Ihmiset saadaan tietoisesti hysteerisiksi. Mutta se on kaiketi tarkoituskin. Ihmiset hamstraavat kaupat tyhjiksi kuin maailmanlopun edellä. Koronahysteriaa kehitellään tahallaan. Näin asian näen.

  • Niin, jos ne ei kerran pöpöjä estä niin menisitkö leikkaussaliin leikattavaksi siten ettei henkilökunta käytä maskia?

 9. Miksi ei voi lukea juttua Kangasala jatkaa tiukennetuin koronarajoituksin kun ei ole tilaaja.Jouluksi tulee perheitä yhdessä joulua viettämään.kuin minäkin täysin karanteenista.No tietoiskut on näköjään harvoille ja valituille vaikka kyse on tärkeästä asiasta.
  nimim.mummo

 10. Olen itsekin huomannut marketin asiakkaat eivät desinfioi, eikä käytä maskeja. Haluavat varmaan tartunnan omaistensa perinnön toivossa. Ja vanhuksista eroon kuluttamasta heidän veromarkkojaan. Olen itsekkin allerginen maskeille, myös lehtien painomusteelle, mutta ne on pikkujuttuja kotonaan verrattuna. Kestän kyllä ne epämukavuudet. Ja tyttäreni on hoitoalalla on koko ajan riskinsä välinpitämättömiä ihmisten takia.

 11. Eikö Kangasalla ole varattu riittävästi resursseja testiaikavarauksiin ja testauksiin, jos ajanvarauspuhelimeen pitää jättää takaisinsoittopyyntöjä, joihin luvataan vastata saman päivän (!) aikana? Esim. Lempäälässä saa varattua ajan tunnin varoajalla. Tautia tosiaan on piilossa. Olisi mielenkiintoista nähdä vertailevaa dataa testausten määristä.

 12. Nämä kangasalan mummo/papparyhmät tukkii joka kaupassa ahtaat käytävät. Siihen jäädään pälättämään ilman mitään maskeja ja turvavälejä. Estetään muiden liikkuminen kaupassa ja altistetaan muita ihmisiä kun juorutaan suu vaahdossa. Pahin paikka on ahdas Lidl.
  Missään muualla ei näe vastaavaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.