Koti Pääkirjoitus Katse ylös kännykästä!

  Katse ylös kännykästä!

  0

  Kännykän käyttö ei ole lain mukaan sallittua moottoriajoneuvon kuljettajalle ilman kädet vapauttavaa hands free -laitetta.

  Käyttökielto koskee kaiken­laista liikennettä. Myös niitä tilanteita, joissa kuljettaja seisoo esimerkiksi liikennevaloissa odottamassa valojen vaihtumista.

  Todellisuus tien päällä on kuitenkin täysin toisenlainen. Kun hiukankin tarkkailee vastaantulijoita, todella monet ajavat katse alas luotuna ja selaavat ilmiselvästi puhelinta, ehkä kirjoittavat jopa viestiä.

  Liikenne­turvan tutkimuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä moottoriajoneuvon kuljettajasta käyttää toisinaan puhelinta ajaessaan, joka kuudes usein.

  Puhelimen räplääminen ajon aikana on todistetusti vaarallista. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan mukaan matkapuhelimen käyttö on ollut mukana joka vuosi keskimäärin kolmessa kuolemaan johtaneessa liikenneonnettomuudessa.

  Kolme ei kuulosta lukumääränä paljolta, mutta jokainen menetetty ihmis­henki on liikaa. Esimerkiksi vuonna 2017 onnettomuuksissa kuoli 238 ja loukkaantui vakavasti 409 ihmistä.

  Kuinka tärkeää voi olla kumminkaiman turhanpäivänen Facebook-päivitys, jos pelissä on oma tai vieraan henki?

  Tätä kannattaa miettiä seuraavalla kerralla, kun tulee mieleen tarttua kännykkään auton ratissa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän