Koti Uutiset Kirkkoharjun hakkuiden toinen vaihe käynnistyy – Kyötikkälän poluilla täytyy varoa työmaata

  Kirkkoharjun hakkuiden toinen vaihe käynnistyy – Kyötikkälän poluilla täytyy varoa työmaata

  0
  Hakkuutyömaasta ilmoitetaan kylteillä. Työmaa erotetaan nauhoilla polkujen päissä.

  Osa Kyötikkälän reiteistä ja poluista sulkeutuu, kun hakkuut Kyötikkälän urheilukentän liepeillä alkavat itsenäisyyspäivän tienoilla.

  Harvennus- ja maisemanhoitotyöt käsittävät noin 16 hehtaarin alueen kaupungin maita, jotka jäävät Kyötikkäläntien ja Asematien väliin.

  Kaupungin maankäyttöinsinööri Mikko Kakkosen mukaan poistuma on enimmillään 1 100 kuutiometriä, mikä tarkoittaa noin 20–25 prosenttia olemassa olevasta puustosta.

  Kakkosen mukaan työ ajoitetaan sään mukaan. Toiveissa on, että maa on jäässä, mutta lunta on vain vähän.

  – Routa vähentää maastovaurioita. Jos ei ole lunta, työ ei myöskään häiritse hiihtäjiä, Kakkonen perustelee.

  Metsätyöt aloitetaan urheilukentän huoltorakennuksen takaa ja ensimmäisenä käsitellään hiihtolatujen reunat.

  Hakkuista on tiedotettu lähikouluille ja polkujen risteyskohdissa on infokylttejä. Hakkuut toteuttavan UPM:n metsäasia-kaspäällikkö Janne Vaittisen mukaan kaupunki on myös informoinut tonttinaapureita.

  – Koululaisia näkyy nytkin poluilla, joten kotona on hyvä muistuttaa, ettei työmaalle saa mennä ennen hakkuu- ja kuljetustyön päättymistä, Vaittinen huolehtii.

  Turvaetäisyys metsäkoneisiin on 90 metriä. Vaittisen mukaan monitoimikoneen katkaisupuomi ulottuu varsin kauas. Koska kaadettava puu voi vielä kaataa toisen puun, on pitkä turvaetäisyys perusteltu.

  UPM:n metsäasiakasvastaava Lasse Tuunanen vastaa Kyötikkälän kohteesta.

  – Jos sää vain sallii, niin koko alue pyritään käsittelemään yhdellä kertaa. Hakkuutähteiden kerääminen on hidasta, mutta ne viedään pois metsästä, jotta poluilla on hyvä kulkea käsittelyn jälkeenkin, Tuunanen sanoo.

  Maankäyttöinsinöörin mukaan alueella on sekä lehti- että havupuuta aina parikymppisestä sekametsästä yli 100-vuotiaaseen männikköön. Alle puolet puustosta on yli 80-vuotiasta. Pystyyn jätetään erityisesti terveitä, isoja ja pieniä mäntyjä sekä runkomaiset lehtipuut.

   – Tavoitteena on parantaa metsän monimuotoisuutta ja virkistyskäyttöä. Näkyvyyttä lisätään polkujen risteyksissä, Kakkonen kuvailee.

  Kaupungin toiveena on, että hakkuut etenevät siten, että hiihtoladut ovat lumen tullen käytössä ja esimerkiksi viikkojen 4–5 hiihtokisat voidaan viedä läpi normaalisti.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän