Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirpputoripolttajalle

Uutiset - 11.7.2014 kello 7.15

Pirkan Kirpputorikeskuksessa tulipalon sytyttänyt kangasalalainen nuori mies on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä tuhotyöstä ja yllytyksestä perättömään lausumaan.

Mies sytytti tulipalon kirpputorin tiloissa viime vuonna marraskuun alussa. Kiinteistössä oli tuolla hetkellä sisällä 30–50 henkilöä, jotka pääsivät pois rakennuksesta ilman henkilövaurioita.

Palo eteni nopeasti, eikä sitä pystytty pysäyttämään. Rakennus ja siellä sisällä ollut irtain paloivat maan tasalle.

Huomattavat korvaukset

Tuhopolttajalle määrättiin vankeuden lisäksi maksettavaksi huomattavat, kaiken kaikkiaan usean sadantuhannen euron vahingonkorvaukset. Kaikkiaan noin 160 yritystä ja yksityistä henkilöä vaati polttajalta rahallista korvausta vahingosta.

Suurimmat vaateet olivat kiinteistönomistajalla ja kirpputoriyrittäjällä. Yksityisien henkilöiden korvausvaatimukset olivat pääasiassa muutamia satoja euroja.

Osalle asianomistajia vakuutusyhtiöt ovat jo korvanneet vahingon, ja yhtiöt peräävät saataviaan edelleen tuomitulta.

Tuhopolttajalle tehtiin myös mielentilatutkimus. Hänen todettiin olleen tekohetkellä täydessä ymmärryksessä.

Vääriä tietoja

Tapaukseen liittyy myös tuhopolttajan tyttöystävä, kangasalalainen nuori tyttö, joka oli rikoksen tekohetkellä 16-vuotias.

Tyttö välitti polttajalta viestejä edelleen toiselle nuorukaiselle, jonka oli määrä antaa kuulustelussa vääriä tietoja poliisille eli väittää toisen henkilön sytyttäneen palon.

Mies ei kuitenkaan tähän suostunut.

Koska tytöllä oli asiassa välittäjän rooli, hänet tuomittiin sakkorangaistukseen avunannosta yritettyyn yllytykseen perättömään lausumaan. Hänet tuomittiin nuorena henkilönä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös