Kulttuurihyvinvointia Kangasalle

0

Vaikean koronavuoden jälkeen yhä tärkeämmäksi asiaksi hyvinvoinnin kannalta taloudellisten ja terveydellisten edellytysten rinnalle nousee henkinen hyvinvointi, jonka yhtenä tärkeimpänä ylläpitäjänä voidaan pitää kulttuuria sen monimuotoisuudessa. Myös Kangasalla nähdään kulttuurin saatavuuden olevan tärkeää kaikenikäisille ja yhdenvertaisesti kaikille, paikallisia toimijoita tukien.

Tulevaisuudessa elinvoimainen Kangasala voi yhä kasvattaa omaa hyvinvointiaan ja houkuttelevuuttaan panostamalla kulttuuriin ja toimijoiden edellytysten turvaamiseen. Suomen Musiikkineuvosto on tehnyt muistilistan kuntapäättäjille. Tässä listauksessa käydään hyvin läpi yhden tärkeimmän kulttuurimuodon, eli musiikin, positiivisia vaikutuksia ja sen edellytyksiä kunnissa. Ammattilaisiin panostus monimuotoisesti aina varhaiskasvatuksesta muihin säännöllisiin aktiviteetteihin luo myös työllisyyttä ja varmistaa jatkuvuutta hyvinvoinnin parantamisessa. 

Pirkanmaalla on poikkeuksellisen hyvä kulttuurillinen perinne ja myös mahdollisuus tulevaisuuteen panostamisessa. Resurssit ovat olemassa, nyt on vain tärkeää muistaa ylläpitää eri tekijät pienimmistä aina suurimpiin saakka. Sama pätee myös kuntalaisiin, kulttuuritapahtumien mahdollistaminen kaikille on henkisen hyvinvoinnin peruspilareita. Sekä fyysisen, että taloudellisen saavutettavuuden mahdollistaminen on nyt jos koskaan tehtävä.

Moderni aika tuo myös uusia välineitä ja mahdollisuuksia kulttuurille. Silloin kun ihminen ei voi liikkua on joskus on kulttuurin tultava luo. Digitaaliset muodot ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia nauttia kulttuurista myös kotona perinteisten tapojen lisäksi. Näiden kehittäminen ja kaikkien osapuolten tarpeiden huomioiminen on myös asia joka pitää tulevaisuuteen katsoessa pitää mielessä unohtamatta tärkeintä, kulttuurillista hyvinvointia.

Marko Harinen
Kangasala
SDP

Jos haluat tulla mukaan päättämään paremmasta arjesta – lähde SDP:n ehdokkaaksi kuntavaaleihin! Pääset mukaan ottamalla yhteyden johonkin näistä osoitteista:
hanna.laine@kangasala.fi
pekka.lahti@kangasala.fi
heikki_salmela@kolumbus.fi
isto.kaarne@kolumbus.fi
jari.markkinen@kangasala.fi
Ehdokkaaksi voit ilmoittautua myös tämän linkin kautta: https://sdp.fi/fi/kuntavaaliehdokkaaksi/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.