Koti Uutiset Kylätaidetoimikunta palkitsi Vehkajärven olohuoneen vuoden kulttuuritekona

  Kylätaidetoimikunta palkitsi Vehkajärven olohuoneen vuoden kulttuuritekona

  0
  Vehkajärvi Aplodien saajat Liisa Alanko ja Sinikka Toivonen kylätaidekeramiikan ja Aplodien kera. Kuva: Jorma Mattila

  Vuoden kulttuuritekona luovutettiin Vehkajärvi Aplodit Sinikka Toivoselle ja Liisa Alangolle heidän ideoimansa ja vetämänsä Vehkajärven olohuonetoiminnan ansiosta

  Vehkajärven kylätaidetoimikunta jakaa vuosittain Aplodin kulttuuriteosta, joka parantaa omalla tavallaan alueen elämisen latua, kannustaa aktiiviseen kulttuuritoimintaan tai parantaa alueen tunnettavuutta.

  Aplodi koostuu kunniakirjasta ja kylätaiteilijoiden taide-esineistä. Tänä vuonna palkitut saivat Pirkko Mattilan keramiikkaa.
  Vehkajärven olohuone on Marttojen pyörittämää toimintaa, jossa kyläläiset kootaan yhteen kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia, oppimaan uusia taitoja tai virittämään vanhaa osaamista uudelle tasolle.

  Kylän olohuone on matalan kynnyksen tila, jonne on helppo tulla tapaamaan muita. Yhteisö koostuu eri ikäisistä ihmisistä, joille maistuu kahvi.
  Pullakahvien saattelemana voidaan muistista kaivella kylän yhteistä kokemusmaailmaa ja legendaaristen toimijoiden edesottamuksia.

  Olohuonetapaamisista onkin kehkeytynyt odotettu tapahtuma, jossa yhteisö herää horroksesta. Tapahtumaa voi kutsua myös vehkajärkisten Oodiksi. Erona erääseen toiseen Oodiin on se, että Vehkajärvellä olohuonetoiminta alkoi tarpeesta toimia, eikä tarpeesta rakentaa arkkitehtuurille sisältö.

  Toiminta omalla kylällä on terveintä ekologiaa. Silloin ei synny tarvetta juosta ympäri maailmaa muiden järjestämissä ja markkinoimissa massatapahtumissa. Kun kylä järjestää toimintaa, tiedetään itsekkäästi, kuka siitä hyötyy. 
  Vehkajärven olohuone on toiminut yli vuoden. Konsepti on niin hyvä, että se jatkunee pitkään.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän