Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lamminrahkan puustoa vahvistetaan harventamalla – Tuuli tuivertaa tulevia katuja pitkin

Lamminrahkan eteläosan puustoa käsitellään rakentamisen vuoksi. Kaupungin tiedotteen mukaan puustoa valmennetaan tulevaan. Puustoa harvennetaan, ja pääkatujen linjauksilta puut kaadetaan kokonaan.

Uutiset - 5.12.2018 kello 15.32
Kangasalan Sanomat
Lamminrahkan puustoa vahvistetaan harventamalla  – Tuuli tuivertaa tulevia katuja pitkin
Lamminrahkan metsiä valmistetaan rakentamisen tuomiin tuuliin.

Viheralueille jääviä puita altistetaan tuulelle, jotta ne ehtivät tottua tulevilta korttelialueilta puhaltaviin tuuliin. Taimikoita kehitetään puistoiksi. Kaupungin mukaan toimilla turvataan myös liito-oravien kulkureittien säilyminen, kun puusto monipuolistuu ja kehittyy elinvoimaiseksi.

Lahdentien varrelta, uuden eritasoliittymän pohjoiselta alueelta on jo poistettu puustoa marraskuussa. Eritasoliittymän rakennustyöt käynnistynevät joulukuussa.

Nykyisten polkujen ja metsäautoteiden käyttöä rajoitetaan aika ajoin. Lamminrahkan metsäalueelle kulkijoille suositellaan tällöin rautatiesillan alitse pohjoiseen kulkevan polun käyttämistä.

– Lamminrahkan eteläosan metsänhoidon myötä polkureitit paikoin katkeavat, ja maisema muuttuu. Pitkällä tähtäimellä toimet kuitenkin auttavat viheralueiden metsäisyyden säilymistä ja reittien viihtyisyyttä. Toimenpiteiden pohjoispuolelle jää laajoja metsäalueita, joita voi hyödyntää ulkoilussa, toteavat Kangasalan kaupungin Mikko Kakkonen ja Susanna Virjo.

Koko Lamminrahkan alue rakentuu vähitellen vuoteen 2040 asti. Lamminrahkan ensimmäiset asuin- ja yritystontit luovutetaan arviolta vuonna 2022.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös