Lindström Oy:n ja Pirkanmaan Osuuskaupan yhteinen kehityshanke: Vastuullisuus kulkee kätevästi Kauppakassissa

0

Kangasalan ja Linnainmaan Prismat valikoituivat pilottikohteiksi, kun Lindström Oy etsi kumppania testaamaan kankaisen kierrätyskassin toimivuutta päivittäistava­roiden verkkokaupan toimituksissa.

Kierrätyskasseista Lindströmil­lä oli kokemusta jo ennestään, mutta apua kaivattiin muun muassa uuteen alue­valtaukseen liittyvään tuote­kehittelyyn.

Prisman keräilijöiden toiveiden perus­teella syntyi Kauppakassi: kassimalli, jossa kaikki ostokset maidoista hedelmiin kulkeutuvat siististi pakattuina marketista asiak­kaan kotiin.

Sekä Lindström Oy että Pirkan­maan Osuuskauppa korostavat kestävää kehitystä. Osa­puolten yhteisenä tavoitteena onkin vähentää ruokakauppaan liittyvää muovikuormaa Kauppakassi kerrallaan.

Kassi kestää vuosia käytössä

Kauppakassit on valmistettu kestävästä työvaatekankaasta.

– Samasta kankaasta ommellut työvaatteet kestävät ahkerassa käytössä kolmisen vuotta. Kassien käyttöikä on pidempi, arviolta 4–6 vuotta, toteaa alue­myyntipäällikkö Marja Niemi Lindström Oy:ltä.

Jokainen kassi pestään aina edellisen asiakkaan jäljiltä ennen kiertoon palauttamista.

Niemen mukaan hygieenisyys lukeutuukin kestokauppakas­sien ehdottomiin etuihin. Pesulan jäljiltä ne vastaavat puhtaudeltaan sairaalatason hygieniaa. Kassit pestään Lindströmin omissa, Suomessa sijaitsevissa pesuloissa.

Kassien pesulakuljetuk­sis­ta ei aiheudu ylimääräisiä ajokilometrejä, sillä ne kulkevat työvaatteiden ja muun kaupan normaalin pyykkikierron mukana.

Verkkokaupan ja Kauppakassin suosio kasvussa

Koronan ja siihen liittyvien rajoitusten vuoksi ruoan ja päivittäistavaroiden verkkokaupan suo­sio lähti jyrkkään nousuun viime keväänä.

Suuntaus jatkuu samana, mikä näkyy myös Kangasalan ja Linnainmaan Prismoissa.

Ruoan verkkokaupan myynti­päällikkönä Pirkanmaan Osuus­kaupassa työskentelevä Markus Halme kertoo, että moni verkossa asioivista välttelee marketin asiakaspaljoutta terveydellisistä syistä.

Verkossa tehdyt ostokset voi tilata kotiin kuljetettuina tai ne voi hakea noutopisteeltä itselle sopi­vaan aikaan.

Kangasalan noutopisteen sisään­käynti sijaitsee kesäpihan tuntumassa, marketrakennuksen eteläseinustalla.

Halmeen mukaan myös Kaup­pakassien suosio on tasaisesti kasvanut sitten viime heinäkuun, jolloin ne otettiin käyttöön. Alkuvaiheessa kassit palautettiin käytön jälkeen Prisman infoon, mutta nyt ne voi jättää samaan lokerikkoon, josta ostoskassit noudetaan.

Kotiinkuljetuksen tilanneiden ei tarvitse tyhjentää Kauppakassia kiireesti kuljettajan odottaessa, vaan sen voi palauttaa seuraavia ostoksia vastaanottaessaan.

Halutessaan Kauppakassia voi hyödyntää muuhunkin kuin elintarvikkeiden kuljettamiseen. Se toimii erinomaisesti vaikkapa tyhjien pullojen palautuskassina ennen pesulaan lähettämistään.

– Meille on erittäin tärkeää, että asia­kas saa itse valita arvojensa mukaisen pakkausmateriaalin, toteaa Pirkanmaan osuuskaupan ruoan verkkokaupan päällikkö Erika Vakkilainen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.