LP Kangasala Heikkiniemen johdolla cup-finaaliin

0
Pölkky-Kuusamo-LP Kangasala 29.1.2021, kuva Hannu Moilanen

Ronja Heikkiniemen huippuilta siivitti LP Kangasalan lentopallon Finnish Teknikum Cupin finaaliin. Välierässä kaatui Pölkky Kuusamo luvuin 3-1 (25-22, 21-25, 25-18, 25-15). Sekä naisten että miesten Suomen Cup -mestaruudet ratkeavat viikonlopun aikana Tampereen Kaupissa pelattavassa Final Fourissa.

Heikkiniemen saldo ottelusta, 27 pistettä oli ylivoimainen, mutta hän halusi nostaa esiin toisetkin joukkueen pelaajat.

– Hyökkääjät tietysti takovat pisteitä, mutta esimerkiksi libero Tiiamari Sieväsen puolustukset mahdollistivat meille paikan päästä niihin hyökkäyksiin. Kun vain luotamme samalla tavalla finaalipelissäkin toisiimme, niin mestaruuskin on mahdollinen, Heikkiniemi lupasi.
– Erinomainen vastaanottopeli antoi meille mahdollisuuden ihan jokaisen erän voittamiseen, suitsutti samaan tapaan liberoaan joukkueen valmentaja Arttu Keränen.

LP Kangasala aloitti karkumatkansa kolmannen erän keskivaiheilta. Siihen asti pelissä edettiin vuoroin kummankin tahtiin.
– Kaksi erää nähtiin aivan erinomaista liigahuipun lentopalloa. Etenkin Kangasalan puolustaminen oli taas kerran niin ihailtavaa. Me emme löytäneet tasaisuutta loppuun asti, heille ei ailahtelua tullut, ja putosimme kärryiltä, välierän hävinneen joukkueen valmentaja Tuomas Alatalo sanoi.

Pölkky-Kuusamo-LP Kangasala 29.1.2021, kuva Hannu Moilanen

Kangasala oli varsinkin kahden yleispelaajan siivittämässä tahdissa. Uralleen jo neljättä cup-mestaruuttaan hakevan Heikkiniemen lisäksi Salla Karhu napsutteli pisteitä tasaiseen tahtiin. Hakkuri Jody Larsonin rooli jäi paljon totuttua vähäisemmäksi.
– Hakkurimme teki kahteen erään yhden pisteen. Kuusamo vaimensi hänet hyvin, mutta kyllä me tarvitsemme tulitukea koko porukalta voittaaksemme jatkossa. Se helpottaa selvästi passari Katja Kylmäahon tekemistä, Keränen päätti.

Larson teki toki pisteitä enemmän pelin loppupuolella, ja sen jälkeistä Kangasalan karkumatkaa ei enää Kuusamo pystynyt estelemään.Ronja Heikkiniemi painotti ennen kaikkea, että mestaruudesta taistellaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen koko yhteisölle, johon kuuluvat niin pelaajat, joukkueen jäsenet kuin seuran eteen sinnikkäästi töitä tekevät vapaaehtoiset.

Pölkky-Kuusamo-LP Kangasala 29.1.2021, kuva Hannu Moilanen

LP Kangasalan valmentaja Keränen hakee koko uran ensimmäistä mitaliaan. Cup-kannua ovat seuran riveissä aiemmin nostelleet Roosa Laakkonen ja Tiiamari Sievänen vuonna 2013, kun Kangasala voitti toisen cup-mestaruutensa peräjälkeen.

Lauantain finaalissa LP Kangasala kohtaa voittajan ottelusta LiigaPloki – LP Viesti

LP Kangasala: Ronja Heikkiniemi 27/+18, Salla Karhu 12/+3, Karoliina Friberg 10/+10
Pölkky Kuusamo: Polina Malik 18/+6, Jessica Kosonen 15/+5, Tai Bierria 10/+4

Kuva: Rami Myllymaa

Teksti: Mestaruusliiga


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

LP Kangasala – Lentopalloseura Kangasala ry – on kangasalalainen, vuonna 1994 perustettu lentopalloseura, joka pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa. Kotiottelut pelataan Pitkäjärven koululla Kangasalla.

LP Kangasala verkossa
LP Kangasala Facebookissa
LP Kangasala Twitterissä
LP Kangasala Instagramissa
#lpkangasala #lentopallo #mestaruusliiga_suomi #yhes #volleyimages #kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.