LP Kangasala palasi liigakärkeen voitolla LiigaPlokista

0

Otteluraportti ottelusta LP Kangasala vs. Pihtiputaan LiigaPloki

3-0 (27-25, 25-19, 25-17)

29.10.2020 Pitkäjärven koulu

Katsojia 212

LP Kangasala otti kauden seitsemännen voittonsa kahdeksasta liigapelistä ja nousi takaisin naisten Mestaruusliigan kärkeen. Vieraillut LiigaPloki antautui 3-0 (27-25, 25-19, 25-17).

3-0 -kotivoitto oli LP Kangasalle yhdeksäs perättäinen ilman erätappiota. Edellisen kerran LP Kangasala on menettänyt sarjapisteen tai hävinnyt kotonaan yli vuosi sitten 5.10.2019.

LiigaPlokilla on kuudesta pelistä kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä. LP Kangasalan pistesaldo on nyt 22.

Molemmilta joukkueilta puuttui kentältä kaksi avainpelaajaa. LP Kangasalan osalta Salla Karhu ja Katja Kylmäaho olivat ns. huilivuorossa, kun taas vierailta passari Taija Kaukoranta ja Lindsay Calvin olivat poissa. Kangasalan peliä teki Emmi Jalonen ja vieraiden Sofia Lehto.

Sara Piippo teki puolestaan uransa kaksi ensimmäistä liigapistettä LiigaPlokin paidassa. Tiiamari Sievänen puolestaan pelasi 250. liigapelinsä.

Vahvasti kauden aloittanut LP Kangasala nousi Mestaruusliigan kärkipaikalle voitettuaan kotiottelussaan Pihtiputaan LiigaPlokin puhtaasti 3-0. 

Vierailija LiigaPloki meni heti ottelun alussa 4-0 johtoon ennen kuin kotijoukkue heräsi mukaan otteluun. Vahvan esityksen edellisessä LP Viesti ottelussa pelannut Roosa Heikkiniemi sai pitää paikkansa aloituskuusikossa ja aloitti nytkin tehokkaasti. LP Kangasala nousi nopeasti johtoon ja näytti vievän erän helposti, mutta LiigaPlokin Anniina Kastarisen syöttövuorolla vierailija nousi peliin mukaan ja nousi 22-16 tappioasemasta aina eräpallotilanteeseen asti, mutta Kangasala hoiti eräpallon ja vei lopulta erän 27-25. 

Toinenkin erä alkoi tasaisissa merkeissä, ja varsinkin hyviä torjuntoja esittänyt vierailija piti kotijoukkueen ahtaalla. Erinomaisesti läpi ottelun syöttänyt kotijoukkue oli kuitenkin koko erän ajan parin pisteen etumatkalla ja vei erän lopulta rutiininomaisesti 25-19. 

Kolmas erä ei tuonut isompaa muutosta ottelun kulkuun, ja varsinkin syöttöpelissä kotijoukkue oli pari askelta terävämpi. Kotijoukkueen parhaaksi ottelussa valittu passari Emmi Jalonen kiitti luottamuksesta päästessään pelaamaan koko ottelun ja hänen pitkän syöttöputken ansiosta LP Kangasala karkasi erävoittoon 25-17 ja koko ottelu erin 3-0 kotijoukkueelle. 

Sofia Lehto, LiigaPloki : 

– Tehtiin paljon hyviäkin asioita, mutta kuitenkin enemmän huonoja. Yhteys meidän ulkomaalaisvahvuuksiin paranee koko ajan. 

Mikko Pesonen, päävalmentaja LiigaPloki : 

– Huono esitys, oli kaiken näköistä sattumusta vielä tämänkin päivän aikana, mutta se ei saa olla mikään tekosyy. 

Emmi Jalonen, LP Kangasala : 

– Oli kiva päästä pelaamaan alusta asti. Jännitti vähän, mutta yllättävän hyvin meni. 

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala : 

– Syöttöpelissä oli tänään iso ero, me syötimme vahvasti ja vähillä virheillä, vastustaja syötti myös pahoja osuessaan ruutuun. 

Parhaat pelaajat : Sofia Lehto, LiigaPloki ja Emmi Jalonen, LP Kangasala 

Liigapisteet :

3p Emmi Jalonen, LP Kangasala

2p Ronja Heikkiniemi LP Kangasala

1p Jody Larson, LP Kangasala

ProLibero : Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Ottelu nähtävissä Ruutu+ tilaajille alla olevasta osoitteesta.

Ruutu+: LP Kangasala – LiigaPloki Pihtipudas 29.10.

Teksti: Mikko Heinämäki

Kuva: Rami Myllymaa


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

LP Kangasala – Lentopalloseura Kangasala ry – on kangasalalainen, vuonna 1994 perustettu lentopalloseura, joka pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa. Kotiottelut pelataan Pitkäjärven koululla Kangasalla.

LP Kangasala verkossa
LP Kangasala Facebookissa
LP Kangasala Twitterissä
LP Kangasala Instagramissa
#lpkangasala #lentopallo #mestaruusliiga_suomi #yhes #volleyimages #kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.