LP Kangasala vei hyvätasoisen kärkikamppailun – ”Nämä ovat upeita juttuja kun voitto tuntuu koko kropassa”

0

LP Kangasala otti jo kahdennentoista perättäisen liigavoittonsa kaatamalla lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja osoitti olevansa tällä hetkellä naisten Mestaruusliigan valtias. LP Viesti kuittasi Pihtiputaalla aiemman kärsimänsä kotitappion ja LP-Vampula taisteli 3-2 -vierasvoiton Puijo Wolleysta.

Koko kauden vakuuttavasti pelannut Lp Kangasala kesti haasteen, jonka viime aikoina voitosta voittoon pelannut Hämeenlinna sille asetti lauantain kärkikamppailussa Kangasalla. Kangasala on koko kaudella kärsinyt vain yhden tappion ja sen juurikin tämän illan vastustaja Hämeenlinnaa vastaan, mutta nyt se palautti marssijärjestyksen palaamalla liigan kärkipaikalle. Lisäväriä otteluun toi myös Kangasalan päävalmentaja Arttu Keräsen äkillinen sairastuminen vatsatautiin ja tämän vuoksi kotijoukkueen peliä johti apuvalmentaja Jani Huoponen.

Ottelutapahtumat

Ottelun alku oli koko ottelun tavoin erittäin hyvää lentopalloa. Alkua hallitsi kotijoukkue ja johti jo 14-7, mutta Hämeenlinna kiristi tahtia ja nousi erän loppupuolella liki tasoihin vaihdettuaan passari Erica De Maulon hyvin onnistuneeseen Jenni Ylivainioon. Erä kuitenkin kotijoukkueelle 25-23.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta pikkuhiljaa vain yhden virheen tilastoon koko erässä merkkauttanut Hämeenlinna otti kuskin paikan ja erässä todella tehokkaasti hyökänneen Olena Leonenkon johdolla se voitti erän 25-21.

Kolmannen erän Kangasala aloitti vahvasti ja pakotti myös Hämeenlinnan tekemään virheitä. Kentän hahmoja olivat koko ottelun tutun tehokkaasti pelannut Jody Larson ja varsinkin erän loppuhetkillä painavasti palloa kenttään lyönyt Ronja Heikkiniemi. Erä Kangasalle 25-17.

Neljäs erä noudatteli kolmannen erän suuntaviivoja ja Kangasala ei päästänyt vierailijaa missään vaiheessa paria pistettä lähemmäksi. Tasoltaan hyvän ottelun ratkaissut erä kotijoukkueelle 25-18 ja koko ottelu siis 3-1.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Daniela Öhman, Hämeenlinna :

– Ei saatu samaa virettä kuin edellisessä kohtaamisessa jonka voitimme. Nämä kärkipelit ovat hienoja tapahtumia, harmi kun yleisö ei pääse niitä nyt katsomaan.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna :

– Viimeksi kun olimme täällä emme olleet vielä löytäneet omaa peli-identitteettiä ja olin silloin todella pettynyt ja annoin jopa liaankin jyrkkiä lausuntoja. Nyt olemme löytäneet sen, mutta Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan täytyy onnistua koko ottelu mitä ei tänään tapahtunut.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

– Todellinen tunteiden taisto, molemmat joukkueet halusivat voittaa todella paljon. Nämä ovat upeita juttuja kun voitto tuntuu koko kropassa.

Jani Huoponen, päävalmentaja LP Kangasala

– Olen toidella ylpeä joukkueesta, vaikea paikka tälläisissa muuttuvissa olosuhteissa valmennuksen suhteen ei näkynyt lainkaan meidän otteissa.

Ottelun tilastonostoja
* Roosa Heikkiniemelle 100. liigaottelu
* LP Kangasalalla 12 voitto perättäin, ainoa tappio Hämeenlinnalle 21.10.
* LP Kangasala tappioton ja ilman pistemenetyksiä kotonaan tällä kaudella (10-0)
* Edellinen kotitappion LP Kangasalla 24 peliä sitten 5.10.2019 LiigaPlokille
* Hämeenlinnalla kuusi voittoa alla ennen tätä tappiota
* Kauden edelliset kohtaamiset kotivoittoja: 10.10. Kangasalla 3-0 ja 21.10. Hämeenlinnassa 3-2
* Edelliset 20 kohtaamista 13-6 Hämeenlinnalle
* Yasmine Madsen (388) viiden pisteen päässä pistetilaston kärkipaikasta, Lena Leonenko (311) kolmas 300 pisteen ylittäjä tällä kaudella.
* Hämeenlinnan Yasmine Madsenille viisi torjuntaa

LP Kangasala – Hämeenlinna 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 25-18)
Kangasala: Larson 22/+16,Heikkiniemi 17/+10,Laakkonen 13/+8
Hämeenlinna: Leonenko 19/+8,Madsen 19/+13,Riikilä 15/+7
Ässät 5-4, syöttövirheet 8-3, torjunnat 6-10, hyökkäys% 47-38, vastaanotto% 48-47

Pistekilpailu:
3 Larson LP Kangasala
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Madsen Hämeenlinna

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

OTTELUTILASTO

RUUTU+ HUIPPUHETKET


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

LP Kangasala – Lentopalloseura Kangasala ry – on kangasalalainen, vuonna 1994 perustettu lentopalloseura, joka pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa. Kotiottelut pelataan Pitkäjärven koululla Kangasalla.

LP Kangasala verkossa
LP Kangasala Facebookissa
LP Kangasala Twitterissä
LP Kangasala Instagramissa
#lpkangasala #lentopallo #mestaruusliiga_suomi #yhes #volleyimages #kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.