LP Kangasalan tahtotila finaalipaikasta on korkealla

0
kuva: Riia Grasshill

Kangasalan keskipelaajan Roosa Laakkosen unelmana on voittaa Suomen mestaruus ensimmäisen kerran. Sen voittaminen tulee merkitsemään hänelle todella paljon. – Olen monesti mietiskellyt sitä hetkeä, kun mestaruus joskus kohdalleni osuu. Miten silloin reagoin, miltä se mahtaa tuntua? Suomen mestaruus olisi minulle niin iso juttu, kertoi tunteitaan Laakkonen Kainuun Sanomille.

– Tämä on ehdottomasti ollut paras kauteni Kangasalla ja on ollut hienoa olla mukana seuraamassa joukkueen kasvua.

Joukkueen kasvu kuvastaa täydellisesti kuluvan kauden suuntaa LP Kangasalan tarinassa. Pitkään toisensa tunteneet kaverukset haluavat olla rakentamassa jotain upeaa ja ainutlaatuista yhdessä. Lähes vuosi sitten monen onnen kantamoisen kautta lopullinen kokoonpano valmistui jo hyvissä ajoin toukokuussa. Tämän jälkeen työn määrä on ollut valtava niin lajiharjoituksissa, kuin kuntosalillakin.

Kangasalla on poikkeuksellisen vuoden aikana koettu ja nähty jotain sellaista mitä aikaisemmin ei olla edes uskallettu puhua ääneen. Runkosarjassa voitot ovat seuranneet toisiaan ja lopullinen saldo maaliskuun alussa oli 25 voittoa ja kolme häviötä. Matkaan mahtuu myös Finnish Teknikum Cupin voitto. Runkosarjan voitto oli seurahistorian ensimmäinen.

Jokaisen voiton takana on valtava määrä työtä, eikä mitään ole annettu ilmaiseksi. Jokaiseen otteluun on valmistauduttu huolellisesti, eikä laiskottelulle ole annettu saumaa. Joukkueen sisäinen kulttuuri on hioutunut vahvaksi viikko ja kuukausi kerrallaan. Tämän allekirjoittaa myös lähihoitajan opintojaan suorittava Laakkonen: – Olemme tehneet tulosten eteen kovasti töitä ja finaalipaikka olisi taas yksi palkinto siitä.

Lyhyt pudotuspelisarja ei anna mahdollisuuksia ohipeleille

Poikkeuksellisen lyhyen pudotuspelisarjan aikana mitataan tehdyn työn tulos. Jokaiseen otteluun on valmistauduttava kuin viimeiseen, joten heikkoja suorituksia ei voi valmistautumisen piikkiin laskea. – Ohipeleihin ei ole varaa näin lyhyessä sarjassa, tilanteeseen on osattava tarttua. Kautta on jäljellä alle kaksi viikkoa, joten kauden parasta aikaa eletään, allekirjoitti päävalmentaja Keränen.

Tiistaina pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan oli havaittavissa ”tosipelien” kipinää pelaajien silmissä. Helpohkon puolivälieräsarjan jälkeen on aina kysymysmerkki, kuinka joukkue ja pelaajat ovat valmiita tosipaikan edessä.

80. pudotuspelinsä pelanneen Salla Karhun johdolla, LP Kangasala suoriutui ottelusta vakuuttavasti. – Oltiin valmiita pelaamaan omaa peliä, se oli suurin asia tiistain ottelussa, pohti päävalmentaja.

Parannettavaakin jäi vastaanotto puolelle. – Kotipelissä vastaanotto kun saadaan ”normaalille” meidän tasolle niin hyvä tulee, kommentoi Keränen.

Salla Karhu on valmis antamaan kaikkensa

Kevään pudotuspelit vahvasti aloittanut Karhu on tehtaillut kolmeen otteluun 26 (+18) pistettä. Kuusamossa pelattu pudotuspelikamppailu on jo Sallan uran numero 80. Kevään tuoma lataus on hyvin tiedossa kokeneilla pelaajilla.

– Tiedän että kevään pelit tuo extra boostia jokaisen tekemiseen, näitä pelejä on odotettu jo pitkään, joten uskon että tehdään kaikkemme jokaisessa tulevassa pelissä, on se pelin lopputulos sitten mikä tahansa, kommentoi yleispelaajatähti Salla Karhu.

Salla Karhu (keskellä) tuo kokemusta tärkeisiin pudotuspeleihin. Roosa Laakkonen (ylhäällä) hakee ensimmäistä Suomen Mestaruutta. kuva: Riia Grasshill

Tiistain välieräottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan yleispelaaja tehtaili upeat 12 pistettä ja suoritti ”näkymätöntä” työtä tunnollisesti puolustuksessa ja syöttöruudussa.

Hyvät fiiliksen jäi. Oltiin koko joukkue hyvin valmiita, tehtiin joka pallon eteen paljon työtä. Tietty tiedetään että Kuusamo tulee kovempaa seuraavaan peliin, johon meidänkin pitää löytää taas sama draivi kuin tiistaina, kertoi tunnelmiaan Karhu.

Mitä näin lyhyessä ottelusarjassa täytyy ottaa eri tavalla huomioon, verrattuna aikaisempiin keväisiin?

Kliseinen vastaus: Joka palloon pitää keskittyä erikseen, kaikki asiat pitää tehdä huolellisesti lämmittelystä lähtien että ollaan heti pelin alettua hereillä.

LP Kangasala kohtaa Pölkky Kuusamon perjantaina 19.3. Pitkäjärven koululla, Kangasalla.

Voit tukea matkaamme ostamalla tukilipun Seat4Me-palvelusta. Ostaneiden kesken arvomme uniikin joukkuekuvan pelaajien nimikirjoituksilla.

https://www.seat4.me/tapahtuma/lp-kangasala/2-valieraottelu-2021

Teksti: Jani Huoponen


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

LP Kangasala – Lentopalloseura Kangasala ry – on kangasalalainen, vuonna 1994 perustettu lentopalloseura, joka pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa. Kotiottelut pelataan Pitkäjärven koululla Kangasalla.

LP Kangasala verkossa
LP Kangasala Facebookissa
LP Kangasala Twitterissä
LP Kangasala Instagramissa
#lpkangasala #lentopallo #mestaruusliiga_suomi #yhes #volleyimages #kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.