Koti Uutiset Lukiolaisen toiveet ovat jo ylittyneet Voicessa – Räpätessä Jere muuttuu Jhaydeniksi

  Lukiolaisen toiveet ovat jo ylittyneet Voicessa – Räpätessä Jere muuttuu Jhaydeniksi

  0
  Jhayden Aleo eteni perjantaina The Voice of Finlandin semifinaaliin. Kuva Saku Tiainen

  Laulukilpailu The Voice of Finlandin livelähetyksissä nähtiin toinenkin kangasalalainen, kun kaksi viimeistä tiimiä karsi semifinaaleihin perjantaina 12. huhtikuuta.

  Kangasalalainen Markus Salo selvitti tiensä semifilaaliin edellisenä perjantaina, ja nyt oli kangasalalaisen lukiolaisen Jere Paavilaisen vuoro. 

  Taiteilijanimellä Jhayden Aleo esiintyvä Jere on monelle tuttu Kangasalan lukion musikaalista Hullu Prinssi, jossa hän esitti Juhana-herttuaa. Uskomatonta kyllä, 17-vuotiaan Jhaydenin aiemmat esiintymiset ovat rajoittuneet  koulun lavoille ja karavaanareiden karaokeen joskus pienempänä. 

  – Vaikken ole esiintynyt paljon, se tulee jotenkin luonnostaan, minulta ei puutu lavakarismaa, Jhayden myöntää.

  Jhayden nimi sai alkunsa yläasteella, jolloin Jereä kutsuttiin välillä Jayksi. Näin tekivät varsinkin ulkomaalaiset kaverit. Jayden kuulosti kivalta, mutta visuaalisuuden vuoksi Jhayden lisäsi kirjoitusasuun vielä h:n.

  – Aleo tulee taas mun horoskoopista Leijona, a Leo. Leijona on aina ollut minulle vahvuuden sekä johtajuuden symboli, ja se antaa lisävoimaa. 

  Sille, miksi Jhayden alias Jere käyttää musiikkiyhteyksissä mieluiten artistinimeään, on syynsä. Kun nimi muuttuu, muuttuu jotain muutakin.

  – En näe Jereä räppärinä. Näen toisen henkilön, kun astun musiikin maailmaan vähän alter ego -tyylillä, jonka takia loin Jhaydenin, nuori mies kertoo.

  Ensimmäisessä esiintymisessä Jere esitteli itsensä tamperelaiseksi, ja lipsahdus jäi elämään omaa elämäänsä. Varsinaisesti Jhayden asuu Kangasalla ja puurtaa lukiossa.

  – Voice on vienyt paljon aikaa, mutta kirjoitin ensimmäisen aineen keväällä, ja vuoden päästä on tarkoitus kirjoittaa loputkin. Koulusta on onneksi joustettu, ja olen voinut olla pois, hän kertoo.

  Voicen ääni ratkaisee -vaiheessa kaikki olettivat, että räppäri Redrama valitsee moottoriturvan tiimiinsä, mutta lopulta Anna Puu valitsi Jhaydenin. Jhaydenin pokka ei pettänyt, vaan hän ihmetteli lähetyksessä Redraman passiivisuutta. Lopulta oli hyvä päätyä Anna Puun joukkueeseen.

  – Anna Puu on antanut korvaamatonta tukea. Bäkkärillä tapahtuu kuitenkin paljon asioita, ja Redramakin on kannustanut, Jhayden kertoo.

  Jhayden tekee myös itse musiikkia, jota on mahdollisesti tarkoitus julkaista Spotifyssa.

  – Voi olla, että joku iso taho ottaa yhteyttä, tai sitten ei. Musiikilla kuitenkin jatkan, Jhayden lupaa.

  Ennen perjantain suoraa lähetystä Turun Logomossa nuorella miehellä on hyvät tunnelmat.

  – Joka kerta on tuntunut siltä, että en ehkä pääse jatkoon, mutta silti olen mennyt eteenpäin. Nyt on fiilis, että tästä voisi tullakin jotain. 

  Jhayden on löytänyt kilpailusta uusia kavereita ja hyvän työyhteisön.

  – Tuntuu kuin laulaisi kaverin kanssa kilpaa. Livelähetyksessä aion vain pitää hauskaa, lopputulos on jo ylittänyt omat toiveeni, Jhayden summaa.

   

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän