Mielen päältä – Liutun uimarannan tulevaisuus ja kehittäminen

0

Kangasalan Kokoomus julkaisee kevään aikana Mielen päältä -nostoissa kapunginvaltuutettujensa sekä kuntavaaliehdokkaidensa kirjoituksia ja keskustelunavauksia ajankohtaisista aiheista.

Liutun uimarannan tulevaisuus ja kehittäminen

Liutun uimaranta Vatialassa on alueen asukkaiden ja hieman kauempaakin tulevien kesäkeidas ja olohuone. Perheen tai ystävien kanssa oleilu rannalla ja uiminen Kaukajärvessä kauniina kesäpäivänä on mitä miellyttävin virkistäytymisen muoto. Kuinka moni lapsi onkaan oppinut uimaan Liutun uimarannassa? Kuinka monella on ihania muistoja tästä paikasta? 

Kangasalan kaupungin Lähiliikuntapaikkaohjelma 2018 – 2030 nimeää Liutun uimarannan yhdeksi kehittämisen kohteeksi palvelutasolle 2. Kriteereiden mukaan tämä tarkoittaa, että uimaranta on korkealuokkainen, siellä panostetaan vesi- ja rantalajeihin sekä – kuten tiedetään – uimarannalla on paljon käyttäjiä. Ohjelmassa todetaan lajikirjon suhteen esimerkiksi, että kenttiä on 1-2 ja liikunnallisia välineitä kaikenikäisille.

Liutun uimarannalle on suunnitelmassa hahmoteltu 40 000 euroa vuosille 2024-2026. Tarkoituksena on beach-volley -kentän rakentaminen ja ulkokuntoiluvälineiden lisääminen. Ohjelmassa ranta nähdään myös talvilajeille soveltuvaksi. Kuulostaa hyvältä. Toiveena olen kuullut puhetta, että myös Liuttuun saataisiin kaksi lentopallokenttää, koska suosio kesäaikaa on suuri ja vuoroa pelaamaan jopa jonotetaan. Onhan Kangasala menestyvä lentopallokaupunki!

Todennäköisesti uusia käyttäjiä tulevien vuosien aikana saapuu Lamminrahkasta eli kehittymisnäkymät ja kehittämistarpeet on huomioitava lisääntyvänä käyttäjämääränä. Toki kmyös Vatialaan rakennetaan jatkuvasti uutta. Kun on kuitenkin kyse niinkin suositusta paikasta kuin Liutun uimaranta, näkisin että huoltorakennuksen ja kioskin tulisi olla ajanmukaiset ja riittävänä lisänä uimarannan monipuolisiin valmiuksiin. Mikäli rakennus on siisti ja hyvin hoidettu, voi se ehkäistä tämän hetken ongelmaa eli ilkivaltaa, joka rakennukseen valitettavasti toisinaan kohdistuu. Liutun uimaranta tulee nähdä mahdollisuuksien hyvinvointikeskittymänä edelleen ympäri vuoden samalla tavalla kuin Vesaniemi. 

27.4.2021

Soili Uotila-Välimäki

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.