Koti Uutiset Onko Kautialan koulussa meneillään viimeinen lukuvuosi?

  Onko Kautialan koulussa meneillään viimeinen lukuvuosi?

  1
  Kautialan koululla järjestettiin vuoden 2015 syyskuussa lakkauttamissuunnitelmia koskeva kuulemistilaisuus. Silloin koulu sai jatkoaikaa. Kuva: Saana Heinänen.

  Tampereen kaupungin terveysvalvonta on pyytänyt Kangasalan kaupungilta kirjallista selvitystä Kautialan koulun tilanteesta.

   Kaupungin pitää selvittää, mihin toimenpiteisiin ja millä aikataululla se ryhtyy sisäilmaan vaikuttavien vaurioiden korjaamiseksi, terveyshaitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi sekä sisäilman laadun parantamiseksi. Selvitystä pyydetään tämän kuun loppuun mennessä.

  Koulussa tehtyjen tutkimusten perusteella suositellaan liikuntasalin lattiarakenteen ja maanvastaisten seinärakenteiden korjausta. Lisäksi ulkoseinien riskirakenteita ja yläpohjaa pitää korjata.

  Rakennukseen tehtyjen tutkimusten mukaiset sisäilmakorjaukset ovat peruskorjausluonteisia.

  Valtuusto on vuonna 2011 hyväksymässään palveluverkon kehittämissuunnitelmassa linjannut, että Kautialan koulua ei peruskorjata.

  Sivistyskeskus on yhdessä teknisen keskuksen kanssa alkanut selvittää muita vaihtoehtoja. Yksi mahdollisuus on, että kaikki Kautialan koulun oppilaat siirtyvät Huutijärven kouluun syyslukukauden 2019 alusta alkaen, jolloin opetus Kautialan koulussa päättyisi tämän lukuvuoden lopussa.

  Päätös Kautialan alueen oppilaiden opetuksen järjestämisestä on tarkoitus tehdä valtuuston kokouksessa huhtikuussa. Sekä oppilaille että huoltajille järjestetään kuulemistilaisuus helmikuun aikana.

  Vanhempainyhdistykseltä ja kyläyhdistykseltä pyydetään lausuntoa esitellyistä vaihtoehdoista.

   

  1 KOMMENTTI

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän