Pekka tuottaa hyvää ilmaa Lentolasta globaaleille markkinoille, intohimona myös vaikuttaminen kuntapolitiikassa ja Yrittäjissä

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Pekka Lahti on Ahutek Oy:n osakas ja Kangasalan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen.
Pekka Lahti on Ahutek Oy:n osakas ja Kangasalan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen.

Tässä sarjassa esittelemme Kangasalan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenet ja kunkin oman yritystoimintannan vuorollaan. Toisena vuorossa on Pekka Lahti Ahutek Oy:stä.


Pekka Lahti on 45-vuotias LVI-ja energiatekniikan insinööri (AMK). Pekka asuu perheineen Pelisalmen suunnalla. Perheeseen kuuluu vaimo Riina, 13-vuotias Kalle ja 10-vuotias Vilho. Pekan harrastuksia ovat muun muassa matkailu perheen kanssa, kunnallispolitiikka ja touhuaminen LVI-toimijoiden porukkalenkkiyhdistyksessä. Yrittäjien jäsen Pekka on ollut vuodesta 2008.

Pekka työskenteli parikymmentä vuotta teollisuuden ja talotekniikan ilmastoinnin sekä jäähdytyksen suunnittelu- ja myyntityössä muun muassa Kojalla, Huurteella ja YIT:llä.

Ahutek Oy perustettiin vuonna 2017. Yrityksen nimi juonta juurensa termistä Air Handling Unit (ilmankäsittelykone). Ahutek myy ja markkinoi ilmankäsittelykoneita sekä teollisuuspuhaltimia vaativaan teollisuuskäyttöön suomalaisille yrityksille kotimaisiin ja ulkomaisiin projekteihin.

Liikevaihto toisella tilikaudella nousi 1,28 miljoonaan euroon. Pekka on osakas ja tekee töitä yhtiössä.

Kotimaassa Ahutek on toimittanut talotekniikkaa esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin ja sairaaloihin. Ulkomailla asiakkaita ovat voimalaitos-, sellu- ja paperitehtaat muun muassa Saksassa, Bosnia-Hertzegovinassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

– Tuotteemme tulevat Saksasta, Ruotsista ja Italiasta yrityskumppaneiltamme, jotka valitsimme niiden pitkän historian, vahvan ammattitaidon, luotettavuuden ja laadun perusteella, Pekka kertoo.

Ahutekin asiakaskunta koostuu mikro- ja pk-yrityksistä suurempiin kansainvälisiin yrityksiin. Toiminnan tukijalkana ovat projektit kotimaassa ja ulkomailla, mikä auttaa markkinoiden heilahteluissa. Koska Suomi on vientivetoinen maa, on tärkeää toimia myös globaaleilla markkinoilla.

Pekka kannustaa kaikkia yrittäjiä rohkeasti mukaan yhdistystoimintaan, esimerkiksi puoluekannasta riippumatta. Yrittäjien ääni on tärkeä saada kuuluviin, kaikilta paikkakunnilta ja yrittäjien eri lähtökohdista.

Pekka Lahti toimii Kangasalan Yrittäjät ry:n hallituksessa ja on mukana tapahtumajärjestelyissä. Pekan tavoitat Ahutekiltä Lentolan teollisuusalueelta, puhelimitse 044 705 1975 tai sähköpostilla pekka.lahti(at)ahutek.fi.


Kangasalan Yrittäjät ry on Pirkanmaan Yrittäjät -aluejärjestön paikallisyhdistys, johon kuuluu noin 550 jäsenyritystä (1/2020) ja reilut 50 seniorijäsentä. Kangasalan Yrittäjien hallitukseen kuuluvat vuonna 2021: Sami Airola, Jari-Matti Auttila, Jussi Haavisto (sihteeri), Saija Haavisto (puheenjohtaja), Henna Hieta-aro (taloudenhoitaja), Jani Juurikivi, Pekka Lahti, Heikki Mäenpää, Tiia Nikkilä, Johanna Peltonen, Reetta Vuorio ja Miika Vuorio (varapuheenjohtaja).

Ole rohkeasti yhteydessä hallituksen jäseniin mieltäsi askarruttavissa asioissa. Muistathan myös antaa ajatuksia ja ideoita toiminnan kehittämiseksi. Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa heinäkuuta lukuun ottamatta. Jos tahdot asioita kokouksen esityslistalle, ole yhteydessä puheenjohtajaan.


Kiitos, kun jaat tämän jutun omissa verkostoissasi käyttämällä jutun jakonappeja!
Tutustu kanavamme kaikkiin juttuihin sisältömarkkinointikanavamme etusivulla.

Kangasalan Yrittäjät ry verkossa
Kangasalan Yrittäjät Facebookissa
Kangasalan Yrittäjät Instagramissa
#yrittäjät #kangasalanyrittäjät #pirkanmaanyrittäjät #kangasala

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.