PlusTerveys hoitaa hampaat kuntoon ydinkeskustassa

0
PlusTerveyden Marjaana Tapanila ja Pasi Karhatsu hoitavat hampaat kuntoon Kangasalan ydinkeskustassa.

PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema toivottaa asiakkaat iloisesti tervetulleeksi aivan Kangasalan keskustassa, R-Kioskin vieressä. Pienellä paikallisella hammaslääkäriasemalla työskentelevät asemavastaava ja suuhygienisti Marjaana Tapanila sekä hammaslääkäri Pasi Karhatsu.

PlusTerveys on täysin kotimainen yritys, jonka omistavat hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. Sillä ei siis ole lainkaan pääomasijoittajia. PlusTerveys tarjoaa hammaslääkäripalveluiden lisäksi joitakin lääkäripalveluita, ja sillä on toimipisteitä kaikkiaan 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kangasalan Hammaslääkäriasema on toistaiseksi kaupunkimme ainoa PlusTerveyden toimipiste.

Tuoreita osaajia tuoreelle paikalle

PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema on verrattain uusi: se avasi ovensa tammikuussa 2018. Tapanila siirtyi PlusTerveyden Euran toimipisteeltä Kangasalle samana vuonna.

– Olin aina haaveillut muutosta Pirkanmaalle, ja onnekseni sain siirron tänne, Tapanila iloitsee.

Karhatsun työ PlusTerveydellä alkoi puolestaan viime joulukuussa, kun häntä pyydettiin sinne töihin – hän otti työn hetimmiten vastaan toisen työnsä ohelle, joka siihen aikaan oli vielä Parkanon terveyskeskuksessa. Nykyään Karhatsu tekee vuorotellen töitä julkisella puolella Nokian terveyskeskuksessa ja yksityisellä puolella PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasemalla.

– Suuria eroja yksityisen ja julkisen puolen hammaslääkäripalveluissa ei ole. Yksityisellä puolella hammaslääkärin työ on toki hieman julkista puolta itsenäisempää, ja hammaslääkäriajan saa sieltä yleensä nopeammin, Karhatsu sanoo.

Töitä ja tarjontaa riittää

Hammashoitoala on Suomessa suuri ja suosittu, ja alalta löytyy paljon kilpailevia yrityksiä. Pirkanmaalla tilanne on vielä toistaiseksi pysynyt hallinnassa, ja töitä on rutkasti tarjolla niin hammaslääkäreille kuin suuhygienisteille.

Sekä hammaslääkärit että suuhygienistit voivat työskennellä itsenäisesti ja pitää omaa vastaanottoaan, mutta vain hammaslääkäreillä on lupa diagnoosien tekemiseen. PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasemalta löytyy onneksi apua monenlaisiin tarpeisiin: suuhygienistipalveluiden, kuten hampaiden valkaisu ja puhdistuksen, lisäksi sinne voi tulla esimerkiksi hampaanpoisto-, paikkaushoito- tai juurihoitoasioilla.

– Meiltä saa esteettistäkin hoitoa, kuten paikkaushoitoa, jauhepuhdistusta ja hampaiden valkaisua. Erikoishoitoa, kuten oikomista ja implantointia löytyy puolestaan Tampereen PlusTerveyden toimipisteistä, Tapanila vinkkaa.

Asiakaspalvelua ennen kaikkea

Hammaslääketiede kehittyy muun muassa teknologian myötä kovaa vauhtia, ja alan tekijöiden on päivitettävä kalustoaan ja osaamistaan tasaisesti. Hammashoitoalan työnantajat tarjoavatkin työntekijöilleen mahdollisuuksia kouluttautua.

– Ammatillisen osaamisen lisäksi hammaslääkäriltä ja suuhygienistiltä tulee löytyä asiakaspalveluhenkisyyttä, sillä ovathan hammashoitoalan tekijät ennen kaikkea juuri asiakaspalvelijoita käsityöammattinsa ohessa. Me PlusTerveydellä käsittelemme jokaista asiakasta kokonaisuutena, vaikkakin ihmisen suu on meillä luonnollisesti pääosassa, Karhatsu sanoo.

– Meiltä saa asiantuntevaa, mutta ihmisläheistä palvelua. Etenemme vastaanotoilla potilaan tahdissa ja kerromme hänelle, mitä seuraavaksi tehdään ja miksi. Meillä ei ole kiire mihinkään, vaan toimimme täysin potilaan ehdoilla.

Hammashoidon a ja o

Tapanila ja Karhatsu kertovat huomanneensa, että ihmiset ovat entistä tietoisempia hampaiden ennaltaehkäisevästä hoidosta. Ihmiset ovat myös tiedostaneet suun terveyden vaikutuksen kokonaisvaltaiseen terveyteen. Silti ongelmakohtia löytyy vielä.

– Hammaseroosio on yksi aikamme suurimpia ongelmia. Energia- ja urheilujuomien litkiminen sekä jatkuva napostelu aiheuttavat kiilteen kulumista, jota ei voi korjata, Karhatsu varoittaa.

Omien juoma- ja ruokavalintojen pohtiminen sekä säännöllinen hampaiden puhdistus käyvät oivallisesti kotihoidosta.

– Hampaiden harjaus kaksi kertaa päivässä sekä hammasvälien säännöllinen puhdistus hammaslangalla, -tikuilla ja/tai -väliharjoilla ovat ennaltaehkäisevän hoidon a ja o, Tapanila muistuttaa.

– Me hoidamme loput.

Hammaslääkärin työkaluilla saa aikaan pikkutarkkaa jälkeä.
Millainen poranterä saisi olla?

PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema
Myllystenpohjantie 2
36200 Kangasala
Puh. 03 273 0303
www.plusterveys.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.