Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ruutanalaiset saavat monitoimitalon

Kaupunki rakennuttaa Ruutanaan monitoimitalon, jonka on tarkoitus olla käytössä aamusta iltaan ja palvella kaiken ikäisiä.

Uutiset - 12.6.2019 kello 13.31
Kangasalan Sanomat
Ruutanalaiset saavat monitoimitalon
Uusi monitoimitalo tulee aivan Ruutanantien varteen kaupungin terveyspalveluiden viereen.

Nykyinen, tiensä päähän tullut päiväkotirakennus Leppätiellä puretaan, ja uusi talo tulee sen paikalle. Arvion mukaan monitoimitalo voidaan ottaa käyttöön vuoden 2021 syksyllä.

Talo rakennetaan tässä vaiheessa kaupungin varhaiskasvatuksen, nuorisotoimen ja seurakunnan toimintoja varten. Suurimman osan neliöistä ottaa varhaiskasvatus. Seurakunta puolestaan tarvitsee kerho- ja kokoontumistiloja. Lisäksi rakennukseen on tulossa nuorisotila.

– Ideana on, että rakennus palvelee alueen asukkaita myös iltaisin, kaupungin rakennuttaja Timo Harra kertoo.

Talon toiminnallisuutta pohditaan paraikaa, joten kaupunki haluaa nyt kuulla asukkaiden ideoita ja näkemyksiä.

Seurakunnan toiveena on saada taloon Ruutanan seurakuntakodin salin kokoinen tila, jonka voi jakaa kahdeksi kerhohuoneeksi.

– Olemme tulossa taloon vuokralle. Asia menee vielä kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi, vs. talousjohtaja Henri Lehtola kertoo.

Uusi toimitila tarkoittaa todennäköisesti Ruutanan seurakuntakodin purkamista, joskaan päätöksiä ei ole tehty. Rakennus vaatisi mittavia korjauksia.

Monitoimitalo toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana, eli valittu yritys sekä suunnittelee että rakentaa talon. Urakkaan kuuluu

myös vanhan päiväkodin purkaminen.

Hankinnan edetessä kaupunki valitsee kolme mahdollista hankkeen toteuttajaa. Kyseiset yritykset laativat omat suunnitelmansa, joista kaupunki pyytää lopulliset tarjoukset ja tekee valinnan tiettyjen kriteerien perusteella. Samaa menetelmää käytettiin Vatialan koulun urakassa.

Tavoitteena on, että tarjouspyynnöt lähtevät vuodenvaihteessa ja rakentaminen alkaa vuoden 2020 keväällä.

Kaupunki esittelee hanketta ja kuuntelee ideoita keskiviikkona 12.6. kello 17–19 Ruutanan koululla Koivurinteen ruokasalissa. Tilaisuus järjestetään työpajatyyppisenä keskusteluna.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös