Sähköpyörä työsuhde-eduksi – Terveyttä, työkykyä ja helpompaa arkea

0
Sähköpyöräilyyn veroetu

Vuoden 2021 alusta työsuhdepolkupyörä saa merkittävän veroedun. Siitä tulee verovapaa 1200 euroon saakka vuodessa. Henkilöstön terveyden ja työkyvyn ylläpidosta sekä kätevästä liikkumisesta tulee edullisempaa kuin koskaan – työsuhdesähköpyörät tulevat nyt!

Sähköpyörä on mainio väline työmatkoihin ja sujuvaan liikkumiseen kaupungeissa. Sillä taittuvat kevyesti pitemmätkin matkat.

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen suomalaiseen liikenteeseen. Niiden myötä pyöräilyn tuomat mahdollisuudet arjen liikkumiseen ovat nousseet uudelle tasolle. Vuoden 2021 alusta yrityksissä voidaan hyödyntää uuden ajan veroetua: hankkia henkilöstölle sähköpyöriä verovapaana työsuhde-etuna.

Sähköpyörien hinnat ovat laskeneet myyntimäärien kasvaessa. Alle 2000 euron hinnalla on saatavissa jo suuri mallivalikoima. Kun veroedun vuosittainen maksimiarvo on 1200 euroa, monet sähköpyörämallit tulevat verovapauden piiriin työsuhdepolkupyörinä.

Suuri hyöty, pienet päästöt

Sähköpyöräilyn etuja ovat helppous ja vaivattomuus. Niistä muodostuu terveyden kannalta suurin etu: Sähköpyörä laskee kynnystä liikuntaan. Sähkömoottori avustaa liikettä, joka ihmisen on kuitenkin tuotettava itse eli poljettava pyörää. Näin liikunnasta tulee poikkeuksellisen helppoa ja miellyttävää. Sähköpyörän selkään lähtevät mielellään nekin, jotka eivät muutoin harrasta lainkaan liikuntaa. Ja juuri heille liikunta on kaikkein eniten tarpeen työkyvyn ja terveyden kannalta.

Sähköpyörä on todella edullinen ja hyödyllinen työsuhde-etu. Se voi korvata autoilua huomattavasti perinteistä pyörää tehokkaammin, sillä sähköpyörällä reipaskin etenemisvauhti onnistuu helposti. Enää ei välttämättä tarvita urheiluvaatteita, suihkussa käyntiä ja vaatteiden vaihtoa. Ylämäet tai vastatuuli eivät vaadi ponnistelua. Liikunta on helpompaa ja mukavampaa kuin koskaan. Sähköpyörä sopii hienosti paitsi työmatkoihin, myös kaupunkiasiointiin työpäivän aikana. Monissa tapauksissa sähköpyörä on nopein ja kätevin asiointiväline, sillä sähköpyörällä voi liikkua nopeammin ja vaivattomammin kuin perinteisellä pyörällä, mutta sen pysäköinti on yhtä helppoa.

Terveyden lisäksi sähköpyöräilijää kiittää ympäristö. Polkeva ihminen tuottaa itse suurimman osan sähköpyörän etenemiseen tarvittavasta energiasta, joten sähköavustus kuluttaa murto-osan muiden sähköisten liikkumisvälineiden tarvitsemasta sähköstä. Vertailu polttomoottoriajoneuvojen päästöihin ei oikeastaan ole enää mielekästä.

Säästöä tuovat terveys, työkyky ja työpaikkapysäköinti

Liikunta ja raitis ilma takaavat, että työsuhde-etuna sähköpyörä edistää henkilöstön terveyttä, jaksamista ja työkykyä. Kaikkien näiden ongelmat tuntuvat nopeasti yrityksen kulupuolella, ja edistyminen taas näkyy parempana tuloksena. Ihmiset voivat hyvin, ympäristö voi hyvin.

Kaupunkien keskustoissa toimivien työnantajien kannattaa miettiä myös työpaikkapysäköinnin kustannuksia. Suurissa kaupungeissa pysäköintihalli- ja muut vastaavat autopaikat maksavat helposti tuhansia euroja vuodessa. Työsuhdesähköpyörät vähentävät kalliiden parkkipaikkojen tarvetta.

Jos sähköpyörän moottorin antama avustusteho on enintään 250 wattia ja sähköavustus toimii vain poljettaessa sekä enintään 25 km/t:n nopeudessa, sähköpyörä luokitellaan sähköavusteiseksi polkupyöräksi. Sitä koskevat samat tieliikennelain säännöt kuin perinteistä polkupyörää. Liikennevakuutusta tai ajokorttia ei tarvita. Työsuhdesähköpyörä on henkilöstöetu, joka palvelee aidosti kaikkia ja edistää niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointia.

Tilaa Kuntokaupalta laadukas ja edullinen sähköpyörä työmatkapyöräilyyn!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.