Koti Tapahtumat

Tapahtumat

Auton vuosikymmeniä Suomessa

Näyttelyt

Ajankohta

6.6.2018 – 9.9.2018

Osallistumismaksu Vapaa pääsy

Paikka

Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36201 Kangasala

Valokuvaaja Matti Vuorimaa kuvasi Tekniikan Maailma -lehdelle autoilun historiaa käsittelevän Autoilun vuosikymmeniä -juttusarjan vuonna 1985. Juttusarjan valokuvista koottu Auton vuosikymmeniä Suomessa -näyttely nähdään Kangasala-talossa kesällä 2018.

Näyttelyn tekstit ovat saman juttusarjan toimittaja Jussi Juurikkalan käsialaa. Näyttelyn teokset on saatu esille Vehoniemen automuseosta, joka on hankkinut valokuvissa esiintyvät ajoneuvot, puvut ja asusteet sekä autoiluvarusteet.

Matti Vuorimaa (1948–2016) toimi Tekniikan Maailma -lehden valokuvaajana yli neljännesvuosisadan ajan. Uransa aikana hän kuvasi autoja uutis- ja koeajokuvista vertailutestien, suurten autonäyttelykatsausten ja laajojen erikoisartikkelien kuviin.

Ennen uraansa Tekniikan Maailma -lehdessä Vuorimaa opiskeli New York Institute of Photography´ssa ja työskenteli New Yorkissa valokuvaaja Stanford Smilow´n assistenttina. Hän myös työskenteli lyhyen aikaa freelance-kuvaajana Zürichissä.

Valokuvataide oli Vuorimaalle rakas harrastus ja hän suhtautui autoihin suorastaan intohimoisesti. Hän kokosi useita näyttelyitä, joiden kookkaat kuvat hän tavallisesti vedosti itse. Matti Vuorimaa on kuvannut vuosien varrella useita Kimmo Pyykön teoksia.

Toimittaja, DI Jussi Juurikkala muistetaan monista auto- ja liikennealan kirjoistaan, lehtiartikkeleistaan sekä keskeisestä roolistaan maamme museoautoja koskevan lainsäädännön synnyssä.

Auton vuosikymmeniä Suomessa -valokuvanäyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Kangasala-talo, Vehoniemen automuseo ja Harjula Production Ltd.

Näyttely on avoinna Kangasala-talon avoinnaoloaikoina: kangasala-talo.fi/aukioloajat