Työturvallisuuskorttikoulutus Kangasalan nuorille – Valtuustoaloitteen toteutus tökkii edelleen

0

Valtuutettumme Jussi Haavisto nosti keväällä 2018 jätetyssä aloitteessa paikallisten nuorten kesätyömahdollisuuksia parantavan koulutuksen. Lukiolaisille ja yläasteella opiskeleville järjestettävän työturvallisuuskorttikoulutuksen myötä paikallisten nuorten olisi helpompi päästä kesätöihin, kun taskussa olisi teollisuudessa ja rakennustyömailla vaadittava kortti.
– Koulutus lähti hiukan kangerrellen käyntiin, kun sitä tarjottiin vain joissakin kouluissa ja kutsu meni Wilman kautta pelkästään oppilaille, kertoo aloitteen valmistelija, Jussi Haavisto. – Ei nuorilla voi olla käsitystä tällaisesta kortista, vaan siitä olisi pitänyt lähteä tieto myös vanhemmille, jotta nämä olisivat osanneet patistaa nuoria kurssille. Näin toimitaan mm. kahdesti vuodessa järjestettävän Hygieniapassikoulutuksen suhteen.

Haavisto palkkaa yritykseensä vuosittain puolenkymmentä ensikertalaista ja työturvallisuuskortti on ehdoton edellytys töiden saamiseksi. Kortin hinta koulun järjestämänä on pari kolmekymppiä, yrityksen järjestäessä koulutuksen työntekijöilleen, kortti maksaa pitkälle toistasataa ja lisäksi tulevat työntekijän palkkakulut. 

Nyt on taas kevät ovella, eikä vieläkään oppilaiden, saati vanhempien, Wilmassa ole viestiä korttikoulutuksesta. – Asia tuntuu olevan vaikea koulujen järjestää, mutta meidän tulisi luoda jokin selkeä toimintamalli, jotta kurssitus saataisiin hoitumaan nykyistä vaivattomammin, toteaa Jussi Haavisto.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.