Lukioisko – Kangasalan lukion oma media

Uutinen: Kangasalan lukion itsenäisyysjuhlassa painettiin valkolakit päähän

Lukioisko on Kangasalan lukion oma lehti.
Lehteä kirjoittaa Kangasalan lukiolaisista koostuva kolmen hengen mediaryhmä: Ronja Aaltojärvi, Aada Lehtoniemi ja Nadia Vakaslahti.

Uutinen on journalismin juttutyypeistä yleisin. Se on lyhyt ja ajankohtainen kirjoitus, joka raportoi faktoja jostain tapahtumasta, ilmiöstä tai asiasta. Uutisessa esitetään yleensä uusimmat ja tärkeimmät tiedot ensin, ja loppua kohti siirrytään taustoittaviin tai syventäviin asioihin. Sen tarkoitus on välittää tietoa nopeasti ja selkeästi, ilman henkilökohtaisia mielipiteitä tai syvällistä analyysiä. Uutinen vastaa usein kysymyksiin kuka, mitä, missä, milloin, miksi ja miten.

5.12.2024 Kangasalan lukiossa järjestettiin vuotuinen itsenäisyysjuhla uusien ylioppilaiden ja itsenäisen Suomen kunniaksi. Ylioppilaita valmistui tänä syksynä lähes kaksikymmentä.

Rehtori Anna Korkaman pitämän puheen jälkeen uudet ylioppilaat lakitettiin. Lakittamisen suorittivat lukion opettajat Tiina Piipponen ja Panu Ukkonen.

Syksyn 2024 ylioppilaat

Nadia Vakaslahti piti ylioppilaan puheen. Puheessa hän muisteli menneitä lukiovuosia ja kiitti koetuista hetkistä.

”Olemme kaikki voittajia, itsemme voittajia”, Vakaslahti totesi puheessaan.

Vakaslahti kertoo puheen pitämisen olleen jännittävä kokemus, mutta uskoo, että haasteista huolimatta ylitti itsensä.

Mitä lukioida merkitsee? Lukioida on verbi, jonka kehittivät hyvät ystäväni Aada ja Ronja, joiden kanssa kävin opettavaista mediaopintojaksoa. Lukioida-verbi tarkoittaa ensimmäisenä käydä lukiota ja toisena jopa opiskeluakin lukiossa. Lukioidessani sain siis tilaisuuden haastatella jopa tasavallan presidenttiä, Alexander Stubbia.

Entä mitä Kanglu merkitsee meille? Kanglu tarkoittaa Kangasalan lukiota, joka on tarjonnut opetusta, tukitoimintaa ja projekteja. Tärkeintä on ollut hyvä yhteishenki. Lukion vaikeimpinakin aikoina voimaa jaksaa arjessa ovat antaneet ystävät, opettajat erilaisilla persoonallisuuksillaan ja ihanilla oppitunneillaan, välitunnit vihreillä portailla ja pesässä kuin myös kouluvuoden tapahtumat ja mahdollisuudet, jotka ovat värittäneet harmaitakin päiviä.

– Nadia Vakaslahti

Ylioppilaan puheen piti Nadia Vakaslahti

Lukioisko-tiimistä valmistui Vakaslahden lisäksi myös Ronja Aaltojärvi. Sekä Aaltojärvi ja Vakaslahti kuvaavat päivän tuntemuksia hyväksi.

Ylioppilaslakin painaminen päähän tuntui toisaalta myös haikealta, kertoo Aaltojärvi. Hän kuvaa, kuinka siinä konkretisoitui lukion loppuminen ja todella valmistuminen. Päällimmäisenä tunteena on kuitenkin tietysti onnellisuus.

”Nyt on oikea hetki juhlia”, Vakaslahti päätti puheensa.

Nadia Vakaslahti (vas.) ja Ronja Aaltojärvi

Ylioppilaan puhetta seurasi musiikkilinjalta valmistuvan Veera Tarrin esitys. Tarri lauloi Abban I wonder -kappaleen.

Veera Tarri esiintymässä

Juhla alkoi Hilma Kolun esittämällä Finlandia-hymnillä, jonka jälkeen lukion kolmannen vuoden opiskelijat luovuttivat veteraanien vapauden viestin toisen vuoden opiskelijoille.

Viimeisenä ääneen pääsi professori ja dramaturgi Hanna Suutela, joka on myös käsikirjoittanut useimpia Kangasalan lukion esittämiä musikaaleja. Suutela puhui nuoruudesta ja valinnoista.

Juhla päättyi Maamme-lauluun, joka laulettiin yhdessä seisten.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä
KategoriaLukioisko – Kangasalan lukion oma media

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.