Koti Uutiset VAALIT 2019 | Pentti Hietanen pyrkii omana itsenään ja aitona kohti eduskuntaa

  VAALIT 2019 | Pentti Hietanen pyrkii omana itsenään ja aitona kohti eduskuntaa

  1
  Jos laulaja ja yrittäjä Hietanen pääsee eduskuntaan, hän haluaa olla sielläkin aito oma itsensä.

  Laulaja ja yrittäjä Pentti Hietanen sai pyynnön lähteä kristillisdemokraattien ehdokkaaksi vain pari viikkoa ennen ehdokaslistojen sulkeutumista.

  – Jouduin miettimään asian valmiiksi alle viikossa, eikä päätös ollut helppo. Jos pääsen läpi, aion pitää jo sovitut konsertit työlistallani. Joudun sitten myös miettimään, miten yhdistän pidemmän päälle urani taiteilijana ja poliitikkona.

  Hietanen on syntyjään tamperelainen, vaikkakin moni mieltää hänet enemmän pohjalaiseksi. Hän muutti Kangasalle Pirkkalasta 15 vuotta sitten. Miehen ensimmäiset kosketukset poliittiseen elämään tulivat juuri Pirkkalassa.

  – Olin yhden kauden valtuustossa. En saanut siellä kovin paljoa aikaan, koska elämässäni oli menossa melkoisen epäsäännöllinen vaihe. Sain kuitenkin tuntumaa kunnalliseen päätöksentekoon, ja mielenkiintoni yhteiskunnallisia asioita kohtaan heräsi.

  Tapahtumat niin kotimaassa kuin maailmallakin kiinnostavat Hietasta. Hän suhtautuu erilaisiin medioihin kriittisesti tutkien uutisia ja asioita pintaa syvemmältä.

  Laulajan työ on ollut Hietasen elämää kouluajoista asti. Ura ja perhe-elämä ovat edenneet monenlaisten kokemusten ja vastoinkäymistenkin viitoittamaa tietä.

  – En ole saanut elämässäni mitään helpolla. Olen oppinut asioita paljolti yritysten ja erehdysten kautta.

  Hietanen kokee olevansa kaikessa hiukan erilainen kuin muut. Heikki Harman laulun teksti Vanhan kirkon puisto pukee tunnot sanoiksi: ”Saanut oon mä oudon elämän, kaikki näyt ne osui tarkoin kohdalleen.”

  Koko perhe on tehnyt musiikin kautta työtä lasten ja nuorten hyväksi.

  – Kannan suurta huolta heidän turvallisuudestaan ja tasapainoisesta kasvusta. Myös eri tavoin hädänalaisissa tilanteissa elävät ihmiset tarvitsevat apua ja tukea. Seksuaalirikollisuus on maassamme iso ongelma.

  Suomessa asiat ovat yleisesti ottaen varsin hyvällä tolalla. Hietanen kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi koulukiusaaminen, syrjäytyminen ja yksinäisyys ovat todellisuutta liian monen ihmisen kohdalla.

  Monen vanhuksen elämä on käynyt hankalaksi sitä mukaa, kun digitalisaatio vie perinteiset palvelut. Ihmisten opitut toimintatavat eivät enää toimi. Yksinolo on monelle vanhukselle todella rankkaa.

  Hietanen ei väitä ymmärtävänsä politiikasta läheskään kaikkea. Hän on kuitenkin valmis ottamaan asioista selvää ja oppimaan uutta. Sujahtaminen johonkin totuttuun poliitikon muottiin ei houkuttele. Politiikassa perinteisesti käytetty kielikin tuntuu vieraalta.

  – Yhteiskunta tarvitsee meidänkin kaltaisiamme poliitikkoja. Teemme työtä ihmisten tasolla. Haluan jalkautua kansan pariin niin, että kuka tahansa voi tulla juttusilleni.

  Kansanedustaja tarvitsee työssään ja roolissaan uskottavuutta. Hietanen pitää ratkaisevan tärkeänä sitä, että hän voi olla eduskunnassakin täysin oma itsensä. Vain silloin hän voi olla uskottava.

  – Toivon samanlaista halua ja valmiutta aitouteen kaikilta kansanedustajilta. Sellainen myös edistäisi todellista keskustelua puolueiden välillä. Politiikka tarvitsee tilaa avoimelle ajatusten vaihdolle.

  Toinen Hietasen toive liittyy laajemmin koko elämän kirjoon. Olisi tärkeää, että ihmiset voisivat olla ihmisiä toisilleen.

  – Aito elämä on sitä, että uskallamme ottaa lähimmäistämme kädestä kiinni.

   

  FAKTA

  Pentti Hietanen

  Kristillisdemokraatit

  Ikä: 60

  Koulutus: Laulaja

  Ammatti: Laulaja, yrittäjä

  Perhe: Puoliso, kaksi tytärtä ja kolme kissaa

  Tätä et minusta tiennyt: Pyörryin synnytyssalissa, kun hoitaja pisti vaimolleni tippaneulan käteen.

  Motto: ”Tee toisille kuten toivoisit itsellesi tehtävän.”

  1 KOMMENTTI

  1. Pidän Pentti Hietasta todella hyvänä laulajana ja hänen suhtautuminen toisiin ihmisiin on oman kokemukseni mukaan esimerkillisen inhimillinen ja lämmin.Kysyin erran konsertin väliajalla hänen jalkakipsistään ,niin yllätyin siitä,että suhtautuminen kysyjään oli edellä mainitun kaltainen.
   Sääli,jos laulaminen jää vähemmälle mahdollisen poliitikon uran myötä,mutta jokaisellahan on oma elämä ja oma tie,kuten hän laulussaan on todennut.
   Toivon menestystä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän