Yrityskymppi: Muutokset alkavat pienistä ja yksinkertaisista asioista

0
Anniina Ervasti haluaa olla läsnä asiakkailleen. – He tuovat työhöni merkityksellisyyttä, innostusta, haasteita ja mahdollisuuksia.
Anniina Ervasti haluaa olla läsnä asiakkailleen. – He tuovat työhöni merkityksellisyyttä, innostusta, haasteita ja mahdollisuuksia.

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1) Yrityksen nimi:
Hieronta ja hyvinvointi Liikkuva

2) Yrittäjä/yrittäjät:
Anniina Ervasti, sosionomi (amk) ja koulutettu hieroja

– Sosiaalialan opintojen jälkeen halusin laajentaa ammatillisuuttani sekä löytää mahdollisuuden työskennellä fyysisemmin ja itsenäisemmin, joten kouluttauduin hierojaksi. Hierojana saan työskennellä ihmisten kanssa sosiaalisella, psyykkisellä ja fyysisellä tasolla.
– Yrittäjyys on minulle uusi haaste ja mahdollisuus. Toiminnallisuus, asiakaslähtöisyys, lähestyttävyys ja moniammatillinen yhteistyö ovat minulle yrittäjänä ja hoitotyön tekijänä tärkeitä arvoja.

3) Palvelut:
– Tarjoan hierontapalveluita yksilöasiakkaille monipuolisin menetelmin. Hieronnan lisäksi teen muun muassa trigger-piste- ja faskiahoitoja, teippauksia sekä venytys- mobilisointi- ja nivelkäsittelyitä.
– Tarjoan myös kehonhuollon pakettipalveluita erilaisiin tarpeisiin, esimerkiksi aloittelevalle, iäkkäälle tai tavoitteellisemmalle liikkujalle. Paketin avulla voi keskittyä oman kehon huoltoon räätälöidysti ja ammattilaisen jatkuvalla tuella.
– Hoitotyöni päätavoitteisiin kuuluu pyrkiä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja edistämään sekä potilaan kokonaisvaltaista toimintakykyä että tietoisuutta omasta terveydentilastaan hänen omista lähtökohdistaan. Muutokset alkavat pienistä ja yksinkertaisista asioista.

4) Asiakaskunta:
– Kaikki tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista kärsivät – etenkin ne, joille kehonhuolto ja liikkuminen ovat haaste. Sydäntäni lähellä ovat myös vanhukset, vammaiset, omaishoidettavat ja muut toimintakyvyn tai arjen rajoitusten kanssa elävät. Tarjoan sovitusti myös kotikäyntejä juuri sen vuoksi, ettei kaikilla ole mahdollisuutta päästä vastaanotolle.

5) Kilpailuvaltti:
– Yhdistämällä kaksi ammattia saumattomasti pystyn palvelemaan asiakasta monipuolisesti. Tunnen palvelurakenteet ja hoitomenetelmät hyvin, ja minulla on kokemusta monialaisesta yhteistyöstä. Uskon, että kohdentaminen iäkkäisiin asiakkaisiin vastaa niihin tarpeisiin, joita väestörakenteen muutos ja yhtä lailla kulttuuriset muutokset luovat.
– Teen antaumuksella ja omistautuen sen, mitä todella osaan, ja perehdyn siihen, missä minulla on vielä kehitettävää.

6) Henkilöstön määrä:
– Vain minä itse.

7) Tulevaisuuden tavoite:
– Vakiinnuttaa yritykseni toiminta sekä vahvistaa sen asemaa luotettavana ammattilaisena kuluttajien ja yritysten silmissä. Tavoitteenani on myös verkostoitua tekemään yhteistyötä eri toimialojen yritysten ja yhdistysten kanssa.
– Haluan kehittyä ammateissani ja löytää oma paikkani uudella kotipaikkakunnalla sekä yrittäjäyhteisössä.

8) Miksi yritys sijaitsee Kangasalla?
– Muutin Kangasalle Oulusta loppuvuonna 2019. Arvostan hyviä verkostoitumisen ja lisäkouluttautumisen mahdollisuuksia sekä viihtyisää ympäristöä. Kangasala on lähellä kaikkea – isoja kaupunkikeskuksia, luontoa ja hiljaisuutta.
– Liiketoiminnan kannalta Kangasalle oli helppo tulla, sillä infrastruktuuri on hyvä ja kilpailutilanne maltillinen. Myös yritysten väliseen yhteistyöhön ollaan avoimia.

9) Ajankohtaista juuri nyt:
– Tällä hetkellä niin hoitoala kuin yritysmaailmakin painii koronaviruksen tuomien rajujen olosuhteiden muutosten kanssa. Aloittelevana yrittäjänä koen olevani erityisen haastavassa asemassa, sillä kaikki paukut oli ladattu asiakashankintaa ja markkinointia varten. Lähitulevaisuus on siis mysteeri, mutta sopeudun parhaani mukaan ja luotan, että kutsumustyö ei hylkää tekijäänsä.
– Hoitoalaa puhututtaa myös työperäisten tule-ongelmien suuri määrä ja väestön vanheneminen. Kaikki ratkaisut kansanterveyden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi ovat nyt kullanarvoisia – myös me yksittäiset ammattilaiset työskentelemme sen eteen.
– Teen moniammatillista yhteistyötä paikallisen Voimakas Oy:n kanssa, jossa Riku Koskivuoren kanssa kehitämme iäkkäille ja muille toimintakyvyn alenemisen kanssa eläville sopivia kuntouttavan kehonhuollon palveluita.
­– Ruohtula Terapian kanssa puolestaan suunnittelemme yhteisen palvelukonseptin kehittämistä psykofyysisen terveyden saralla. Lisäksi Liikkuva on ryhtynyt Suomen Kipu ry:n kannatus- ja yhteistyöjäseneksi, ja suunnittelemme kipupotilaiden kohtaamiseen ja muuhun kiputematiikkaan liittyvää yhteistyötä.

10) Verkkosivujen osoite:
liikkuva.net, Facebookissa Hieronta ja hyvinvointi Liikkuva

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.