18 päivää juhannukseen | Voita liput uuden Kangasala Classic -festivaalin Rakkauden aika -avajaiskonserttiin

0
Kangasala Classic -festivaalilla esiintyvän Lauri Kankkusen kuvasi Nikolaj Lund.
Kangasala Classic -festivaalilla esiintyvän Lauri Kankkusen kuvasi Nikolaj Lund.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Visit Kangasalan kanssa | Uusi kamarimusiikkifestivaali houkuttelee klassisen musiikin ystäviä viiden konsertin monipuolisella ohjelmistolla. Ohjelmaa on myös lapsille. Kirkkoharjun Kesäpäivä Kirkkoharjulla -ulkoilmakonsertti sunnuntaina 20.6. on kaikille maksuton. Visit Kangasala arpoo kahden hengen lippupaketin kesän romanttisimpaan musiikkielämykseen, Rakkauden aika -avajaiskonserttiin perjantaina 18.6. klo 19. Palkinnon arvo on 55 €.

Osallistu arvontaan tästä. Palkinto arvotaan perjantaina 11.6. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Festivaalin avajaiskonsertti Rakkauden aika johdattaa kuulijansa keskelle rakkaustarinoita. Chaussonin ja Faurén laulut sopraanolle ja kamariyhtyeelle sovitettuina ovat täynnä pakahduttavia tunteita epätoivosta häkellyttäviin onnentunteisiin. Laulut tulkitsee hiljattain Suomen Kansallisoopperan vierailevaksi solistiksi kiinnitetty sopraano Silja Aalto.

Clara Schumann eli säveltäjämiehensä varjossa koko elämänsä ja uhrasi oman uransa miehensä ja perheensä puolesta. Konsertissa kuultavat Kolme romanssia viululle ja pianolle saavat miettimään, mitä säveltäjä olisi voinutkaan vielä saada aikaan, jos sen ajan yhteiskunnalliset normit ja velvoitteet omaa perhettä kohtaan olisivat sen sallineet. Romanssit tulkitsevat nuoret taiteilijat Kasmir Uusitupa ja Ossi Tanner.

Manuel de Fallan espanjalaiset kansanlaulut ovat lyhyitä tunnelmapaloja, jotka nekin kätkevät lähes jokainen taakseen pienen rakkaustarinan. Tarinat tulkitsevat Silja Aallon ja Ossi Tannerin lisäksi Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Lauri Kankkunen.

Ranskalainen säveltäjämestari Maurice Ravel oli hyvin viehättynyt espanjalaisesta kulttuurista. Hän syntyi lähellä Espanjan rajaa ja hänen äitinsä oli baski. Konsertin päättävän Ravelin upean pianotrion avajaisteema onkin saanut inspiraationsa baskilaisesta teemasta. Tämä Ravelin mestariteos on yksi arvostetuimpia teoksia kyseiselle kokoonpanolle – eikä syyttä. Sen soinnillinen rikkaus, värikkyys ja impressionistinen astillisuus pitää taatusti kuulijaa otteessaan. Ravelin trion tulkitsevat Kasmir Uusitupa, Lauri Kankkunen ja Ossi Tanner.

Avajaiskonsertin mahdollistaa Visit Kangasala.

Tutustu Kangasala Classic -festivaaliin.

Tilaajana voit lukea myös Kangasalan Sanomien kirjoittamat jutut:
Kangasalan Musiikinystävät teki paluun – järjestää kamarimusiikkifestivaalin kesäkuussa ja Kesällä voi kuunnella klassista luonnon ääressä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.