20-vuotiasta jäähallia juhlittiin lauantaina

0
Kisa-Eaglesin harrastekiekkojoukkueen puuhamiehen, tapaturmaisesti edesmenneen Jani Ruotsalaisen pelipaita jäädytettiin.

Kangasalan jäähallin valmistumisesta on kulunut 20 vuotta. Urheilupiireissä kovasti odotetun kiekkopyhätön saaminen Kangasalle oli iso asia, mikä toistui monissa puheissa lauantain juhlassa.

Kangasalan jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Tulenheimo muistutti, että luonnonjäillä kiekkoa pelattiin tuiskussa ja sateessa. Se aika on onneksi jäänyt taakse, hän jatkoi.

– Kunnan ja jäähalliosakeyhtiön sopimus on erinomainen osoitus siitä, miten kaikki harrastus ja vapaa-ajan toiminta ei tarvitse olla kunnan vetämää. Vaan että kunta mahdollistaa, yhtiö tarjoaa puitteet ja harrastajat talkootyöllä toteuttavat, sanoi valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia.

Jäähallin rakentamisesta kokonaisvastuun kantaneen Rakennusliike J. Malm Oy:n toimitusjohtaja Jorma Malm kertasi tapahtumia 20 vuotta sitten. Halli nousi lopulta nopeasti, vain sadassa päivässä.

– Tänä päivänä sitä urakkamuotoa nimitettäisiin allianssimalliksi. Kaikilla eri toimijoilla – tilaajalla, urakoitsijalla ja käyttäjällä – on yhteinen päämäärä.

Ehkä juhlavin hetki koettiin, kun Kisa-Eaglesin harrastekiekkojoukkueen tapaturmaisesti edesmenneen puuhamiehen Jani Ruotsalaisen pelipaita jäädytettiin.

Jääkiekkoakin juhlailtaan mahtui, kuinkas muuten. Kangasala All Stars rökitti Raittius- ja Urheiluseura Zoomin komeasti 11–4. Vanhat pelimiehet Jukka Piirinen, Kari Heikkinen, Jorma Janger ja kumppanit osoittivat, että luistin kulkee yhä ja maila pysyy käsissä.

B-nuorten Mestis-karsinnassa helsinkiläisvieraat olivat isäntiään parempia. Eaglesin ja HJK:n välinen matsi päättyi 2–6.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.