35 päivää juhannukseen | Visit Kangasala vinkkaa kymmenen vinkkiä retkeilyyn Kangasalla

0
Ota kuva retkeltäsi ja jaa se somessa hästägillä #visitkangasala tai merkitsemällä @visitkangasala kuvaan! Visit Kangasala jakaa mielellään somessa kuvia Kangasalta. Kuva: Tiia Ennala / Visit Kangasala
Ota kuva retkeltäsi ja jaa se somessa hästägillä #visitkangasala tai merkitsemällä @visitkangasala kuvaan! Visit Kangasala jakaa mielellään somessa kuvia Kangasalta. Kuva: Tiia Ennala / Visit Kangasala

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ Visit Kangasalan kanssa | Aurinko on herättänyt luonnon uuteen kukoistukseen ja lintujen kevätkonsertti on parhaimmillaan. Nyt on hyvä päivä retkeillä kotikonnuilla! Visit Kangasala kokosi kymmenen kivaa retkeilyvinkkiä Kangasalle.

1. Vehoniemen alue: Luontopolku, näkötorni, Vehoniemen laavu ja Suomen suurimpiin lukeutuva suppa, Punamultalukko, ovat pysäyttäviä nähtävyyksiä ja kaikki kävelymatkan päässä.

2. Lapinsaari laavuineen on oivallinen retkikohde lapsiperheille tai helppoa retkikohdetta etsivälle, sillä saareen on vain muutaman sadan metrin matka pysäköintipaikalta. Kauniit järvimaisemat ja uusi laavu tarjoavat hyvät puitteet eväiden nauttimiseen tai jopa yöpymiseen.

3. Kirkkoharju sijaitsee aivan keskustassa ja harjun juurelle pääsee helposti myös julkisilla kulkuvälineillä. Kirkkoharjulla on monia opastettuja ulkoilureittejä lenkkeilyyn, maastopyöräilyyn ja ratsastukseen. Reippailun jälkeen voi nautiskella kahvit uudessa Kirkkoharjun kahvilassa ja ihailla maisemia Kirkkoharjun näkötornissa.

4. Mäyrävuoren suuri lohkareluola ja alueella kulkeva reitti ovat nappivalinta pienelle ja vähän isommankin seikkailijalle. Mäyrävuoreen on helppo saapua keskustasta.

5. Haralanharjulla ulkoillaan komeissa kansallismaisemissa. Näkötornin huipulta avautuu maisema, joka innoitti Sakari Topeliuksen Kesäpäivä Kangasalla -runoon. Näkötornin kahvilassa on vaivatonta nauttia kahvihetkestä retken lomassa. Pysäköintialueelta pääsee siirtymään myös Kaarinanpolulle.

6. Lähtisikö Laipanmaahan päiväretkelle vai koko viikonlopun vaellukselle? Kangasalan ja Pälkäneen alueilla sijaitseva, Etelä-Suomen suurimpiin yhtenäisiin metsäalueisiin lukeutuva Laipanmaa on monipuolinen kohde retkeilijälle. Opastettuja polkuja on noin 30 kilometriä ja laavuja viisi.

7. Kaarinanpolulta voit valita laavun ja reitin, ja ei kun matkaan! Lasten kanssa retkeilevien helpoin reitti on Mustijärven laavu, joka sijaitsee vain 500 metrin päässä pysäköintialueelta. Pisimmillään Kaarinanpolkua voit taivaltaa 60 kilometriä

8. Sporttaa Sorolassa! Sykkeen nostatusta kuntoportailla, bmx-pyöräilyä tai ulkokuntosalitreenit harjulla. Sorola on ulkoilijan ja urheilijan unelma.

9. Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolulla pääsee tutustumaan Kirkkojärven runsaaseen linnustoon. Reitillä on esteettömiä osia lastenvaunuilla, polkupyörillä ja pyörätuoleilla liikkuville, ja Ranta-Koiviston laavu sijaitsee pysäköintialueen vieressä. Koko kierroksen pituus on 10 kilometriä ja sen kiertää 2–3 tunnissa.

10. Keisarinharjun metsäisissä maisemissa on mukava ulkoilla. Harjulla on näköalatasanne ja luontopolku, jonne kulku Mobilian Autokylän vierestä.

Lue tarkemmin Visit Kangasalan verkkosivuilta, valitse suosikkisi ja viihdy!

Tästä pääset KS-juhannuskalenterin etusivulle kurkkimaan muihinkin luukkuihin!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.