70-vuotias innostaa nuoria yrittäjyyteen

0
Yrittäjäyhdistyksen työryhmä on rakentanut lauantain 70-vuotisjuhlaa liki puolen vuoden ajan. Viime viikon valmistelupalaverissa olivat mukana Teija Hakala (vasemmalla), Saija Haavisto, Mika Liikka, Mikko Meurman, Tuija Vuohtoniemi ja Eevaliisa Pentti.

Yrittäjyydelle myönteisen ilmapiirin vahvistaminen on edelleen Kangasalan yrittäjäyhdistyksen toiminnan keskeinen tavoite. Tänään 70-vuotista taivaltaan juhliva yhdistys tiivistää yhteistyötään paikallisten oppilaitosten kanssa, jotta oma yritys olisi nuorille luonteva uravaihtoehto.

Yrittäjyyskasvatus on noussut esiin viime vuosina varsinkin lukiossa ja ammattioppilaitoksen taholla. Tredun toiminnan vahvistuminen uusien tilojen myötä tuo aikanaan laajentuvia mahdollisuuksia toteuttaa yrittäjien ja koulun välistä yhteistyötä.

– On tärkeää, että nuoret saavat tietoa yritystoiminnan perusteista ja yrittäjyydestä. Kun nuori menee vaikkapa kahvilaan, hän tietää, että joku omistaa paikan ja on vastuussa sen toiminnasta. Hän oppii myös ymmärtämään, mistä kaikesta kahvikupillisen hinta muodostuu, viime vuoteen asti yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Eevaliisa Pentti sanoo.

Yrittäjyyteen liittyvät kielteiset käsitykset ovat sekä Pentin että nykyisen puheenjohtajan, Mika Liikan mukaan turhan yleisiä. Vastakkainasettelu ei ole täysin hävinnyt esimerkiksi suhteessa julkishallintoon.

Kehitys on tosin mennyt vahvasti hyvään suuntaan erityisesti yhteistyössä Kangasalan kunnan kanssa.

Moni vierastaa edelleen yrittäjiä tai kuvittelee, että yrittäjät elävät vaurasta ja helppoa elämää. Pentti muistuttaa, että yrittäjyys on kuitenkin kovaa työtä, johon liittyvät riskinotto, jatkuva vastuu yrityksen toiminnasta ja usein myös epävarmuus.

Verkottuminen on nykypäivän teema, ja tämä pätee myös yrittäjäyhdistykseen. Jäsenet tutustuvat aktiivisesti toisiin jäsenyrityksiin ja niiden palveluihin. Näin yrittäjät pystyvät hyödyntämään paremmin omassa kunnassa toimivien yrittäjien palveluja.
Osa verkottumista on yhteistyösuhteiden rakentaminen ja vaaliminen kuntaorganisaation suuntaan.

– Yhteistyö kunnan kanssa meni tuntuvasti eteenpäin Eevaliisan puheenjohtajakaudella. Nykyisin välit ovat kertakaikkisen loistavat, Liikka kehuu.

– Kangasalan Yrittäjät on voimaannuttava yhteisö. Mihin tahansa ryhdymmekin, olemme aina täysillä mukana. Yhteinen innostus tuo jaksamista, joka näkyy ja tuntuu myös arjen keskellä.

Lue lisää Kangasalan yrittäjien kuulumisista 6.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.