80-vuotiaasta kyläurheiluseurasta ponnistetaan huipulle

0
Aaro Helinin urheilu-ura on alkanut kyläseura Harjulan Hallan sählykerhosta. Helin pelaa nykyään Tampereella Classicissa hyökkääjänä.

Kangasalan Suinulassa asuvan nuorten salibandyn MM-mestarin kotitalon tunnistaa etupihan salibandymaalista. Siihen 18-vuotias Aaro Helin on iskenyt harjoitusmielessä pallon jos toisenkin.

Toukokuussa kultamitalin kaulaansa saanut Helin on paikallisen urheiluseuran Harjulan Hallan kasvatti.

Seura viettää huomenna lauantaina 80-vuotisjuhliaan.

– Aloitin seuran sählykerhossa ollessani ykkösluokalla, Helin kertoo.

Halla antoi hyvät valmiudet urheilu-uralle. Muutaman seuravuoden jälkeen Helin siirtyi pelaamaan Tampereelle Salibandy Club Classiciin.

Tänä vuonna nuorten MM-kisajoukkueeseen päässeen hyökkääjän mielestä voitto maistui erityisen makealta, sillä kisojen loppuottelussa vastassa oli kovimpana salibandymaana pidetty Ruotsi.

Jo 80 vuotta toimineella Harjulan Hallalla on Helinille iso merkitys.

– Olen ylpeästi Hallan kasvatti, hän toteaa.

Helinin mukaan hänen ikäisistään lähes kaikki olivat aikanaan mukana Hallan toiminnassa. Sählyn lisäksi seurassa pelattiin jalkapalloa ja yleisurheiltiin.

Helinin mielestä paikallisen seuran toimintaan on helppo päästä mukaan, koska se toimii omalla kylällä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Urheilijan 12- ja 15-vuotiaat veljet pelaavat myös salibandya ja ovat aloittaneet isoveljensä tavoin Hallan riveissä.

– Nuorempi veli käy vielä seuran kerhoissa.

Helin opiskelee viimeistä vuotta Sammon keskuslukiossa Tampereella. Siellä hän on pystynyt hyvin yhdistämään urheilun ja opiskelun.

– Harjoituksia on kolme kertaa viikossa ennen koulupäivää. Lisäksi neljänä tai viitenä päivänä on iltatreenit.

Tulevaisuuden suunnitelmissa nuorella salibandylupauksella on käydä lukio loppuun mahdollisimman hyvin arvosanoin ja hakea sen jälkeen opiskelemaan jonnekin. Urheilussa tavoitteena on tehdä läpimurto salibandyn miesten liigaan ja päästä pelaamaan joskus miesten maajoukkueeseen.

– Eteneminen tapahtuu pikkuhiljaa. Se vaatii jokapäiväistä työtä, Helin toteaa.

Lue lisää Harjulan Hallan historiasta uusimmasta numerostamme 6.9.2017 tai osoitteesta https://kangasalansanomat.fi/ksdigi 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.