9 päivää juhannukseen | Kangasala kansissa: Yrittäjästä tuli palstantäytettä

0
Uskallus – Näkymiä yrittäjyyteen on Mikko Loikkasen omakustanneteos, jossa hän kertoo oman tarinansa pienyrittäjyydestä. Kirjan kansikuva on Omar Escalanten taidonnäyte.
Uskallus – Näkymiä yrittäjyyteen on Mikko Loikkasen omakustanneteos, jossa hän kertoo oman tarinansa pienyrittäjyydestä. Kirjan kansikuva on Omar Escalanten taidonnäyte.

Useamman vuoden Kangasalan Sanomien kolumnistina toiminut ekonomi Mikko Loikkanen on kirjoittanut kirjan, jossa hän kuvaa yrittäjän arkea, oman polun löytymistä, kasvua, onnistumista ja virheitä. 

Uskallus – Näkymiä yrittäjyyteen -teos perustuu Loikkasen omakohtaisiin kokemuksiin. Loikkanen toivoo, että tositarinallinen kerronta ja kirjan 12 lukua teemakohtaisine kysymyksineen antavat lukijoille oivalluksia ja näkökulmia pohtia tulevaa tai jo käynnistynyttä yritystoimintaa. 

Nykyisin Helsingissä asuva Loikkanen palaa kirjansa sivuilla myös Kangasalan vuosiinsa.

– Yritysideani oli tehdä mitä vain, mistä saisi rahaa helmikuusta 1995 lähtien. Päätin panna kaikkeni peliin vuoden ajaksi. Kahteentoista kuukauteen en pohtisi, tuleeko tästä jotain vai ei, vaan paiskisin töitä. Ensimmäisen kerran arvioisin tulevaisuuttani vasta sen jälkeen.  

– Kotikuntani paikallislehti Kangasalan Sanomat julkaisi palstaa, jonka teemana oli ’Yrittävä Kangasala’. Minusta haluttiin palstantäytettä, kun olin toiminut yrittäjänä reilut puoli vuotta.  

Jutun väliotsikon ”Startti nollasta” alla luki: ”Työt loppuivat viime vuoden vaihteessa, ja ryhdyin pohtimaan mitä tästä eteenpäin. Olen koulutukseltani ekonomi, joten sikäli omaan pohjan myös yrittämiselle. Koska en ollut toiminut varsinaisesti ekonomin tehtävissä pitkään aikaan, ja en halunnut viettää aikaa kortistossa, päädyin yrittäjäksi.” 

Loikkanen asui Liutussa kolmisenkymmentä vuotta, kesäkuusta 1988 toukokuuhun 2019.

Voit lukea lisää Mikon ajatuksia myös hänen blogissaan.

Tästä pääset KS-juhannuskalenterin etusivulle kurkkimaan muihinkin luukkuihin!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.