Uutiset

Syksyn influenssa- ja koronarokotteiden ajanvaraus on laajentunut – Kangasalla rokotteen voi saada myös walk in -päivässä

Kuva: KS Arkisto

Koronarokotteen syksyn tehosteannoksen ja influenssarokotusten ajanvaraus on laajentunut Pirkanmaalla, tiedottaa Pirkanmaan hyvinvointialue. Nyt rokotusajan voivat varata kaikki yli 65-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat. Rokotusten antaminen näille ryhmille aloitetaan 28. lokakuuta.

Yli 75-vuotiaiden ja kaikenikäisten voimakkaasti immuunipuutteisten rokotukset ovat jo käynnissä. Myös näihin ryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusajan, jos eivät ole sitä vielä tehneet.

Ajanvaraus tapahtuu digitaalisesti kirjautumalla OmaPirha-palveluun tai soittamalla oman sosiaali- ja terveysaseman rokotusajanvarausnumeroon.

Rokotteen voi saada myös ilman ajanvarausta lauantaina 9.11. kello 9–14.30 Kangasalan sosiaali- ja terveysasemalla järjestettävässä walk in -rokotuspäivässä.

Pirhan tiedotteessa muistutetaan, että maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa ja alle kouluikäiset lapset puolestaan neuvolassa.

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa influenssarokotukset alkavat loka-marraskuun vaihteessa. Rokotteen saa normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä tai varaamalla ajan digitaalisesti OmaPirhassa. Koulun terveydenhoitaja ilmoittaa Wilman kautta rokotusten aloittamisesta.

Pirhan mukaan raskaana oleville suositellaan sekä koronarokotteen että influenssarokotetta. Influenssarokotteen saa neuvolasta ja koronarokotteen sosiaali- ja terveysasemalta. Lisäksi vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri saa maksuttoman influenssarokotteen. Tällaisissa tapauksissa lähipiirille ei kuitenkaan anneta maksutonta koronarokotteen syksyn tehosteannosta.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.