Uutiset

Uusi jalkapallostadioni peittosi Lamminrahkan koulukeskuksen – Esiraati arvosti hankkeessa kahden kunnan yhteistyötä

Palkintotilaisuudessa kunniakirjan vastaanottivat Kangasalan kaupungilta rakennuspäällikkö Merja Saarilahti, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, apulaisrehtori Jarkko Liuha, varhaiskasvatusyksikön johtaja Hannu Päivinen sekä hankkeen muut paikalla olleet edustajat. Kuva: Kangasalan kaupunki

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto 2024 on myönnetty Tammelan Stadionille.

Tänä vuonna palkinnon saajan valitsi Ylen kriisialueiden ulkomaantoimittajana tunnettu Antti Kuronen. Kurosen mukaan JKMM Arkkitehtien suunnittelema kortteli, joka sisältää jalkapallostadionin, asuin- ja liiketiloja, tuo rohkeasti uutta ajattelua kaupunkisuunnitteluun ja kaupunkikulttuuriin, tiedotteessa kerrotaan.

Palkinnon myönsi 11. kertaa Suomen Arkkitehtiliitto (SAFA).

Lamminrahkan koulukeskus oli yksi viidestä ehdokkaasta palkinnon saajaksi.

Lue lisää: Lamminrahkan koulukeskus ehdolla Arkkitehtuuri Finlandia -palkinnon saajaksi

Kangasalan kaupungin rakennuttama koulukeskus sai Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkuudestaan kunniakirjan.

– ​Ilahduimme suuresti, kun saimme tiedon ehdokkuudesta palkinnon saajaksi. Mukavaa, että hyvä työ huomataan. Lamminrahkan koulukeskus on ollut vaativa rakennuskohde. Kaikista haasteista huolimatta rakennustyöt sujuivat hyvin pysyen aikataulussa ja budjetissa. Oli ilo työskennellä rautaisten ammattilaisten kanssa, kommentoi rakennuspäällikkö Merja Saarilahti kaupungin tiedotteessa.

Esiraadin perusteluina Lamminrahkan koulukeskuksen ehdokkuudelle oli, että se on esimerkki onnistuneesta arkkitehtisuunnittelusta ja kahden kunnan yhteistyöstä. Kohteen suunnitteli Verstas Arkkitehdit Oy, tilaajana oli Kangasalan kaupunki ja urakoitsijana oli SRV Rakennus Oy.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.