Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Äänensä voi antaa jo huomenna

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna 3. huhtikuuta ja päättyy seuraavana tiistaina 9. huhtikuuta. Äänensä voi antaa ennakkoon missä tahansa yleisessä äänestyspaikassa. Kangasalla näitä paikkoja ovat Prisma, pääkirjasto, Sariolan koulu ja Kuhmalahden kirjasto.

Uutiset - 2.4.2019 kello 9.00
Kangasalan Sanomat
Äänensä voi antaa jo huomenna

Äänestäjän pitää todistaa henkilöllisyytensä voimassa olevalla poliisin antamalla henkilökortilla, passilla, ajokortilla tai kuvallisella Kela-kortilla. Henkilöllisyyden toteamiseen soveltuu myös kuvallinen mobiiliajokortti.

Ajokortti on siis edelleen käypä väline tunnistautumiseen vaaliuurnilla. Sen sijaan pelkän postissa tulleen ilmoituskortin kanssa ei äänestyspaikalle kannata lähteä, sillä se ei ole riittävä todiste.  

Jos ei omista mitään tarvittavaa asiakirjaa, poliisilaitokselta voi hakea äänestämistä varten maksuttoman väliaikaisen henkilökortin. Sitä varten tarvitaan kaksi passikuvaa.

Edellisissä eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten äänioikeuttaan käytti ennakkoon 6 630 kangasalalaista eli 28,9 prosenttia kaikista kangasalalaisista äänioikeutetuista.

Viime vuoden presidentinvaaleissa vastaavat luvut olivat 9 233 äänioikeutettua ja 39 prosenttia äänioikeutetuista.

Kangasalan äänestyspaikat:

- Prisma: keskiviikkosta perjantaihin kello 9–20, lauantaista sunnuntaihin kello 10–16 ja maanantaista tiistaihin kello 9–20.  

- Pääkirjasto: keskiviikkosta perjantaihin kello 10–19, lauantaina kello 10–15, sunnuntaina kello 12–16 ja maanantaista tiistaihin kello 10–20.

- Sariolan koulu: keskiviikkosta perjantaihin kello 10–18 ja maanantaista tiistaihin kello 10–18.  

- Kuhmalahden kirjasto: keskiviikkona kello 10–15, torstaina kello 13–19, perjantaina kello 10–15, maanantaina kello 13–19 ja tiistaina kello 10–15.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös