Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Äänestypaikan ovi kävi tasaiseen tahtiin Sahalahdella

Sahalahden äänestyspaikalla, Sariolan koululla presidentinvaalien äänestyslipukkeita leimattiin varsinaisen vaalipäivänä ahkerasti heti aamusta alkaen.

Uutiset - 28.1.2018 kello 11.38
Äänestypaikan ovi kävi tasaiseen tahtiin Sahalahdella
Irja Makkonen kävi antamassa äänensä Sahalahdella Sariolan koululla heti aamulla.

Hieman ennen kello puolta yhtätoista äänensä oli käynyt antamassa nelisenkymmentä äänioikeutettua.

Monelle äänestäjälle valinta tuntui olleen selvillä jo ennakkoäänestysvaiheessa, mutta äänestäminen haluttiin jättää silti varsinaiseen vaalipäivään.

Irja Makkoselle presidenttiehdokkaan valinta oli helppo.

­– Hän on puhunut hyvin asioista. Olin alusta asti varma, ketä äänestän.

Ennakkoäänestämään Makkonen ei kuitenkaan viitsinyt lähteä huonojen ilmojen vuoksi.

­– Yleensä olen käynyt aina vaalipäivänä äänestämässä

Helka ja Eero Lumijärvellekin vaalipäivänä äänestäminen on eräänlainen perinne. Pariskunnalle sopivien ehdokkaiden löytäminen oli helppoa, mutta varmistusta valinnoilleen he hakivat katselemalla televisiosta lähetettyjä tenttejä ja haastatteluja.

­– On tärkeää, että presidentti on koko kansan presidentti, Eero Lumijärvi toteaa.

­– Hänen täytyy hallita mahdollisimman hyvin sekä sisä- että ulkopolitiikka ja olla asiallinen. Toki on hyvä, jos hän kunnioittaa myös kristillisiä arvoja, Helka Lumijärvi täydentää.

Samuli Saarelalle presidentinvaalit ovat ennen kaikkea henkilövaalit, eikä ehdokkaan puolueella ole niinkään merkitystä.

Myös hänelle ehdokkaan löytäminen oli helppoa. Hän ei juurikaan seurannut vaalikampanjan aikana pidettyjä tenttejä, vaan valitsi ehdokkaan, joka tuntui itsestä sopivimmalta.

­– Isänmaallisuus on aika tärkeä asia, Saarela kertoo.

Vaalipäivänä äänestää saa vain omassa äänestyspaikassa, joka kerrotaan postin kotiin tuomasta äänestyskortista. Äänestyspaikat sulkeutuvat tänään kello kahdeksan illalla.

 

FAKTA

Kangasalan äänestyspaikat vaalipäivänä

Havisevan, Huutijärven, Kautialan, Liuksialan, Ruutanan, Suoraman, Pitkäjärven, Raikun ja Sariolan koulu, pääkirjasto ja Kuhmalahden seurakuntatalo.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös