Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Äänet kannattaa keskittää

Kangasala jäi vaille kansanedustajaa, kun Heikki A. Ollila jätti eduskunnan vuonna 2011.  Hänen tekemälleen työlle tarvitaan Riitta Santala-Köykän mukaan kipeästi jatkajaa, jotta Kangasala saisi äänensä kuuluviin myös valtakunnan tasolla. Pelkästään oman ryhmän äänillä ovi parlamenttiin ei kuitenkaan aukea. – Kangasalalaisten kannattaa keskittää äänensä yhdelle ehdokkaalle. Jos ihmiset äänestävät puolueuskollisesti, kukaan meistä ei pääse läpi, Santala-Köykkä sanoo.

Uutiset - 27.3.2015 kello 16.48
Pekka Kaarna
Äänet kannattaa keskittää
Riitta Santala-Köykkä harrastaa valokuvausta. Mieluiten hän etsiin kameransa tähtäimeen taidetta ja ihmisiä.

Omaa vaalimenestystään Santala-Köykkä ei suostu ennakoimaan. Myöskään Kangasalan ääniharavaa hän ei lähde arvailemaan.
Usko vihreiden menestykseen on kuitenkin vankka.
– Saamme Pirkanmaalta eduskuntaan kaksi edustajaa, siis yhden lisää.
Parlamentin jättävän Oras Tynkkysen työtä Santala-Köykkä kiittää, sillä tamperelaisuudestaan huolimatta hän on kantanut edustajavuosinaan huolta myös seutukunnan asioista.
Tynkkysen sijaan Pirkanmaan vihreiden veturiksi asettuu nyt kokenut Satu Hassi. Santala-Köykkä on ilahtunut Hassin paluusta, koska hänessä on potkua nostaa maakunta pitkän tauon jälkeen takaisin hallituksen avainpaikoille.
– Se minua hämmästyttää, että Pirkanmaalla ei ole aiemmin vaadittu sitä edustuksellista asemaa, joka maakunnalle sen painoarvon mukaan kuuluu.
Valtakunnan politiikassa on viime vuodet tyydytty pääkaupunkiseudun tahtiin, mihin Pirkanmaa on mukautunut ja mistä se on kärsinyt.
Vihreiden lisäksi vaaleissa pärjäävät Santala-Köykän mukaan oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset, kun taas kokoomusta rokotetaan pitkästä hallitusvastuusta.

Ehdokkaana Santala-Köykkä liputtaa taiteen puolesta, sillä hänestä kulttuurivastaisuus alkaa saada Suomessa jo huolestuttavia piirteitä.
Keskeisintä tässä on taiteen arvon ja merkityksen kyseenalaistaminen, kieltäminenkin.
Paikallisesti ajan hengestä kertoo olennaisen Kangasala-talon ja sen toiminnan vastustus.
Ei ymmärretä, että luovuus, joka kanavoituu taiteeseen, on myös yhteiskunnallisesti tärkeä asia.

Suomen talouden syöksykierrettä oikaistaan Santala-Köykän mielestä tehokkaimmin julkista hallintokoneistoa keventämällä.
– Uusiin väylähankkeisiin on myös turha käyttää rahaa, koska vanhat rapistuvat jo alta, hän puuskahtaa.
Tyyppiesimerkki tarpeettomasta väylähankkeesta on Lahdentien leventäminen Huutijärvelle asti ulottuvaksi moottoritieksi.
– Sitten ovat tietysti nämä kansanedustajien ja ministerien palkat. Niitä leikkaisin mieluusti.

Ollila kysyy Santala-Köykältä

Ehdokas Mika Ollilan kysymys: Riitta Santala-Köykälle: Eduskuntavaaliehdokkaana nostat terveyskeskuksen ovet tärkeämmiksi kuin Suomen talouden pelastamisen. Ajatteletko oikeasti, että valtakunnalliset asiat eivät kiinnosta kangasalalaisia?
– Sekä valtakunnalliset että paikalliset asiat ovat tärkeitä. Ei tarvita eduskuntaa päättämään, että potilaiden oloa Kangasalan terveyskeskuksen vuodeosastolla helpotetaan automatisoimalla ulko-ovet. Näin potilaat eivät joudu kärsimään vedosta potilaskuljetusten aikana.
– Kunnallispoliitiikot voivat hoitaa monia paikallisesti tärkeitä asoita hyvin helpostikin, jos tahtoa löytyy. Äänestäjän ei kannata vaaleissa etsiä varmaa läpimenijää vaan ihmistä, jonka uskoo tekevän viisaita päätöksiä sekä isoissa että pienissä asioissa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös