Ääniopastus johdattaa teosten äärelle – Taidemuseokäyntiä voi nyt höystää kuvataidekriitikon tulkinnoilla

0
Emilia Ukkonen, Nimetön, 2008, C-print. Heinon taidesäätiön kokoelma. Kuva: Emilia Ukkonen.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä nähdään Heinon taidesäätiön kokoelmaan kuuluva Emilia Ukkosen teos Nimetön, 2008, C-print. Kuva: Emilia Ukkonen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on ottanut käyttöön ääniopastuksen näyttelyssään Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista. Aäniopastus on maksuton ja kattaa kymmenen keskeistä teosta.

Opastukset esittelevät teosten lisäksi niiden tulkintoja, jotka kytkeytyvät länsimaisen kuvataiteen klassikkoteoksiin ja esitystapoihin, taiteen tyylisuuntiin tai tekijän ilmaisumuotoihin.

Ääniopasteet on käsikirjoittanut kuvataidekriitikko ja pitkän linjan kulttuuritoimittaja Tiina Nyrhinen. Lukemisesta vastaa Outi Kotilainen ja äänituotannosta Petrus Tuisku.

Kävijä voi kuunnella ääniopastuksen omaan tahtiinsa ja poimia itselleen mieluiset teokset. Yksittäisen teoksen opastus kestää 2–4 minuuttia, koko opastus 35 minuuttia.

Ääniopastus kattaa seuraavat taiteilijat: Rafael Wardi, Kim Simonsson, Elina Brotherus, Sirpa Alalääkkölä, Maija Helasvuo, Susanna Majuri, Stiina Saaristo, Emilia Ukkonen, Pekka Kauhanen ja Viggo Wallensköld.

Taidemuseo on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian hillitsemiseksi.

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista -näyttely Kimmo Pyykkö taidemuseossa 23.5.2021 asti. Suomenkielistä ääniopastusta varten voi lainata laitteen museon asiakaspalvelusta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.