Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Acuta ruuhkautui, Kangasalla tilanne vielä hyvä

Taysin Ensiapu Acutassa on viimeisen 2,5 viikon aikana ollut poikkeuksellisen paljon potilaita. Tilanne johtuu influenssaepidemiasta. Merkittävä osa potilaista on iäkkäitä ja saapuu ambulanssilla. Sekä lääkärien että hoitajien määrää on lisätty, mutta potilaiden odotusajat ovat tästä huolimatta olleet pitkiä. Ensiavun hoitoryhmien tilat ovat täyttyneet jo päivisin, ja ensiavussa on jouduttu sijoittamaan potilaita käytäväpaikoille. Jatkohoitopaikkoja kunnista on ollut vaikea saada. Kuntia on pyydetty lisäämään sekä vanhuspalvelujen että kiireellisten vastaanottojen määrää.

Uutiset - 4.1.2017 kello 11.41
Kangasalan Sanomat
Acuta ruuhkautui, Kangasalla tilanne vielä hyvä

Nyt joulusulun aikana Kangasalan keskusterveysasema on palvellut kaikkia kuntalaisia kiireellisissä asioissa. Näkyykö influenssaepidemia keskusterveysasemalla, johtava ylilääkäri Sari Mäkinen?
– Vilkasta on ja influenssaa on todella paljon liikkeellä. Myös henkilökuntaa on sairaana, mutta toistaiseksi olemme pystyneet hoitamaan kuntalaiset hyvin.
– Päivystysraportin mukaan jonotusajat ovat tavanomaisia, välillä jopa keskivertoa lyhyempiä. Tämä tosin riippuu ajankohdasta, jolloin potilas saapuu ja tarvittavien tutkimusten määrästä. Keskimääräinen odotusaika on ollut 30–60 minuuttia.
– Resurssimme ovat riittäneet myös potilaiden jatkohoitoon terveyskeskussairaalassa. Hoitopaikkoja ei ole riittänyt lainaan naapurikuntalaisille, mutta olemme vastanneet sairaanhoitopiirin vetoomukseen ja huolehtineet lisäpaikkoja omillemme.

Tays suosittelee, että perusterveet aikuispotilaat, joilla on esimerkiksi pitkittynyt ylähengitystieinfektio tai kuume, hakeutuvat tarvittaessa lääkärin arvioon omaan terveyskeskukseen. Kangasalan ja Pälkäneen terveysasemien joulusulut loppuvat tämän viikon jälkeen. Miten sairastuneen kannattaa toimia ensi viikolla?
– Jokaisella terveysasemalla on ensi viikolla tarjolla kiireaikoja. Ensisijaisesti kannattaa varata vastaanottoaika hoitajalta. Päivystys ruuhkautuu aina jossain vaiheessa, joten aina kannattaa kokeilla kiireaikojen saamista omilta asemilta. Kotikonsteja ovat lepo ja kuumelääke.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös