Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Aina ei tarvita huvipuistoa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 12.7.2017 kello 8.00

Lapsille on tarjolla kesäisin jos jonkinlaista pyöritystä, usein kovin kalliita ja hälyisiä paikkoja. Loppujen lopuksi lapsi innostuu kuitenkin myös varsin yksinkertaisista huvituksista, jos hänelle tarjotaan mahdolli­suus osallistua sellaiseen.

Kangasalla vietettiin viime viikolla lasten Löytöretki-viikkoa, perheen pikkuväen ikiomaa teemaviikkoa. Ohjelma on vuodesta toiseen melko perinteinen: paikalliset toimijat järjestävät perheille mahdolli­suuksia tehdä erilaisia asioita yhdessä.

Tapahtumakokonaisuus järjestettiin tänä vuonna jo 18. kerran. Tapahtumalla on siis huikean pitkä perinne.

Useimmilla lapsilla on runsauden pula vapaa-ajan aktiviteeteissa. On erilaisia teknisiä laitteita, joiden ääressä käytetään valtaosa ajasta. Haaveillaan huvi- ja vesipuistoista, kaikenlaisesta valmiiksi rakennetusta ja ajatellusta.

Nämä lapset eivät välttämättä oikopäätä innostu, jos heille ehdottaa robotin rakentamista pahvilaatikosta tai karjalanpiirakan kaulitsemista.

Useimmiten tapahtuu kuitenkin syttymisen ihme: paikan päällä perinteinen, aito tekeminen vie mennessään ja lapset tempautuvat mukaan.

Jotta ihme pääsee syntymään, pitää meidän aikuisten usein tuupata sitä kohti.

Tänäkin kesänä julkisuuteen on astunut vanhempia, jotka ovat kertoneet toisenlaisesta kesänvietosta. Sellaisesta, jossa ei ole mahdolli­suutta yhtään mihinkään. Vanhemman sairaus, päihderiippuvuus ja työttömyys voivat pahimmillaan invalidisoida koko perheen.

Silloin voisi sellainen läheinen, jolla on mahdolli­suus, ojentaa käden. Kysyä, olisiko jotain, mitä voisi tehdä.

Katsellaan kaikki ympärillemme.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös