Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Airi Nurmi oli Koivurinteen ensimmäinen äänestäjä

Ruutanan alueen äänestäjät opettelevat tänään uusia reittejä vaalipaikalleen. Perinteisesti seurakuntakodilla sijainnut äänestyspaikka on nyt ensi kertaa Koivurinteen päiväkodin tiloissa, Ruutanan koulun naapurissa.

Uutiset - 9.4.2017 kello 11.11
Juha Jäntti
Airi Nurmi oli Koivurinteen ensimmäinen äänestäjä
Airi Nurmi asteli aamun ensimmäisenä äänestäjänä Ruutanan vaalitoimitsijoiden pöydän ääreen. Tuntumassa seurasivat Ritva ja Harri Vuorinen. Toimitsijoina olivat Kristiina Sopanen (vas), Tiia-Maria Karjalainen ja Pirjo-Riitta Kangas.

Ensimmäiset äänestäjät saapuivat odottelemaan ovien avautumista muutamaa minuuttia ennen yhdeksää. Airi Nurmi sekä Ritva ja Harri Vuorinen tulivat paikalle kävellen melkein aurinkoisessa mutta vielä viileässä aamusäässä.

Valmistautuminen äänestykseen sujui tänä vuonna Harri Vuorisen mukaan totuttuun tapaan. Ehdokkaan valinnassa ei ole ollut suurta miettimistä, kun puoluekanta on pysynyt aina samana. Tällä kertaa ehdokkaiden vaaliteemoistakaan ei noussut esille mitään erityisesti itselle tärkeää.

Vuodesta 1961 asti kylällä asunut Nurmi kaipaa kovasti tienoolle uusia jumppatiloja. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Tilanne meni vaikeaksi sen jälkeen, kun Seisake myytiin. Täällä ei oikein ole eläkeläisille paikkaa, missä voisi harrastaa liikuntaa.

Nurmi sai pudottaa Koivurinteen ensimmäisen äänestyslapun vaaliuurnaan. Sitä ennen hän tarkisti vaalilautakunnan puheenjohtajan Heikki Karhun kanssa, että uurna oli tyhjä ennen sen sulkemista ja sinetöimistä.

Karhu ennakoi, että päivän aikana paikalla käy noin 900 äänestäjää. Alueella annettiin 367 ennakkoääntä. Vaalipäivänä äänestysoikeutettuja on 1676.

 

Onko ehdokkaasi numero hukassa? Tarkista se täältä ja tutustu samalla ehdokkaisiin vaalikoneeseemme.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös