Aito Säästöpankki aloittaa yt-neuvottelut – Voi olla vaikutuksia henkilöstömäärään ja konttoriverkostoon

0
Aito Säästöpankilla on konttoreita eri puolilla Pirkanmaata, myös Kangasalla.

Kesäkuun alussa yhdistyvät Aito Säästöpankki ja Huittisten Säästöpankki aloittavat yhteistoimintaneuvottelut. Aito Säästöpankilla on konttori myös Kangasalla.

Yhtiön tiedotteen mukaan yhdistyminen edellyttää organisaation uudistamisen päällekkäisten toimintojen osalta sekä resurssien uudelleenkohdistamisen muuttuneen asiakaskäyttäytymisen, digitalisaation ja robotiikan lisääntymisen johdosta. Yt-neuvotteluilla tähdätään toiminnan uudelleenorganisointiin ja varaudutaan lisäksi samalla korona-tilanteen aiheuttamien taloudellisten vaikutusten heijastumiseen pankin liiketoimintaan. 

Neuvottelut aloitetaan ensi maanantaina 11. toukokuuta. Niiden perusteena ovat taloudelliset, tuotannolliset ja mahdolliset toimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyvät syyt.

Neuvottelukutsuja on annettu kaksi. Niistä toinen koskee molempien pankkien johtoryhmiä, liiketoiminnan tukea ja hallintoa koskeva ja toinen pankkien muuta henkilöstöä. 

– Organisaation uudelleenjärjestelyn avulla puramme päällekkäisyyksiä. Jaamme tehtävät ja kohdennamme resurssit niin, että ne kohtaavat uudessa Aito Säästöpankissa asiakkaiden parhaaksi. Tällä varmistamme tulevaisuuden kilpailukykymme, kertoo tiedotteessa Aito Säästöpankin toimitusjohtajana myös yhdistymisen jälkeen jatkava Pirkko Ahonen

Samaan aikaan korona-kriisin aiheuttama taloudellinen epävarmuus edellyttää kriittistä suhtautumista talouden kasvuun. 

– Koronakriisi tulee muuttamaan asiakkaiden tapaa hoitaa pankkiasioita, sillä verkko- ja digipalveluista sekä esimerkiksi etäpalavereista on tullut korona-aikana monelle asiakkaalle arkipäivää, eivätkä he haluakaan palata entiseen tapaan asioida arkisimmissa pankkiasioissa. Koronakriisin lopullisia vaikutuksia yksityisille henkilöille, yrityksille ja eri toimialoille on vielä hankala ennustaa, mutta kriisi tulee vääjäämättä vaikuttamaan lähivuosien talouskasvuun, ja tähän myös meidän pankkina tulee varautua, Ahonen toteaa. 

Aito Säästöpankki ja Huittisten Säästöpankki arvioivat parhaillaan yhteistoimintaneuvotteluiden vaikutusta ja selvittävät mahdollisuutta tarjota osalle henkilökunnasta sijoittumista muihin tehtäviin. Yhteistoimintamenettelyllä voi olla vaikutuksia henkilöstömäärään ja konttoriverkostoon. 

– Meillä on jatkossakin toimialueemme laajin palveluverkosto, joka ylettyy Satakunnasta syvälle Pirkanmaalle, Ahonen lupaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.