Ajanvaraus koronarokotuksiin keskeytetty Kangasalla – Riskiryhmiin kuuluvat joutuvat odottamaan vielä vuoroaan

1

Koronarokotusten ajanvaraus on tällä hetkellä tauolla Kangasalla ja Pälkäneellä, tiedottaa Kangasalan kaupunki. Ajanvaraus avataan jälleen heti, kun rokotetta saadaan lisää.

– Rokotteita tulee Pirkanmaalle, kuten muuallekin Suomeen, vain pieniä eriä kerrallaan. Tästä syystä myös rokotusaikoja tulee jakoon pienissä erissä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Lue myös: Hoitotyön johtaja vastaa: Missä mennään koronarokotuksissa Kangasalla?

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat 80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat kuntalaiset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat 70 vuotta täyttäneet omaishoitajat ja ikääntyneet.

Myös kotihoidon asukkaiden rokotus on käynnistynyt. Sairaanhoitopiiri on tarkentanut ikään liittyvää ohjeistusta. Ikääntyneiden rokotukset etenevät nyt iän perusteella, ei syntymävuoden.

Tällä hetkellä pitää olla jo täyttänyt 80 vuotta, että on oikeutettu saamaan rokotuksen. Linjauksesta pidetään kaupungin mukaan kiinni tiukasti, sillä rokotetta on niukasti saatavilla. 

Riskiryhmien rokottamista ei ole päästy vielä käynnistämään rokotteen saatavuuteen liittyvien haasteiden vuoksi. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokottaminen käynnistyy kaupungin arvion mukaan 15. maaliskuuta.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.