Koti Pääkirjoitus Älä urputa kotona – kerro kantasi ääneen

  Älä urputa kotona – kerro kantasi ääneen

  0

  Kangasalan keskustan tyhjentyminen yrityksistä ja väestön vanhusvoittoinen ikärakenne ovat olleet jo pitkään paikallinen kestopuheenaihe.
  Aivan ydinkeskustassa on useita liiketiloja tyhjillään, ja uusia tiloja valmistuu uuteen kerrostaloon kulttuuritalon kupeeseen. Mistä löytyvät näihin kaikkiin yrittäjät?
  Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen muistutti meitä jälleen viime lehdessä siitä, että Kangasalan keskusta on yksi Suomen vanhusvaltaisimmista keskustoista. Mistä keskustaan saadaan lapsiperheitä?

  Kuntalaisten mielipiteet jakautuvat asiassa kahtia. Osa on sitä mieltä, että kunnan keskusta ei kaipaa tekohengitystä. Todellinen keskusta on Lentolassa, jonka kehittymistä Vatialan kasvu tukee entisestään.
  Kunnan keskusta voi olla heidän mielestään tulevaisuudessa niin kutsuttu palvelukeskusta, josta löytyy ainoastaan pankkeja, virastoja ja pari ruokakauppaa.
  Toinen joukko haikailee elävän keskustan perään, mistä saisi hankittua kaiken tarpeellisen. Muisteleepa osa sitäkin aikaa, jolloin keskustaan suunniteltiin Koskikeskuksen kaltaista ostoskeskusta vanhan Kesäpäivän tilalle.

  Olipa mielipide asiasta mikä hyvänsä, se kannattaa tulla kertomaan ääneen tällä viikolla Uusi kaupunki -työpajan vetäjille.
  Nuoret arkkitehdit ja kaupunkisuunnittelun ammattilaiset luonnostelevat ideoita konkreettisiksi suunnitelmiksi.
  Valmiita ne eivät tietenkään ole näin nopealla aikataululla, mutta niistä voi löytyä itu tulevaisuuden suunnittelulle.
  Näin on käynyt samaisen työpajan töille esimerkiksi Paraisilla.

  Itse olen urputtanut niin paljon keskustan nuupahtamisesta, että katson suoranaiseksi velvollisuudekseni kertoa työpajan vetäjille julki omat ajatukseni.
  Nähtäväksi jää, ovatko ne täysin toteuttamiskelvottomia vai voisiko niissä olla jopa ajatusta.
  Sitten voin kuitenkin sanoa, että olen ainakin yrittänyt. Pelkkä kotona jurputtaminen kun ei vie mitään asiaa eteenpäin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän