Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Alaikäisten maahanmuuttajien yksikkö lakkautetaan

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa yhteensä 44 maahanmuuttajien yksikköä. Vuoden loppuun mennessä ovensa sulkee 23 aikuisten ja perheiden vastaanottokeskusta ja 21 alaikäisyksikköä. Lakkautettavien listalla on myös Kangasalla toimivan Ahokodit Oy:n alaikäisyksikkö, joka hiljenee joulukuun loppuun mennessä.

Uutiset - 31.5.2016 kello 15.05
Kangasalan Sanomat
Alaikäisten maahanmuuttajien yksikkö lakkautetaan
Ahokodit Oy:n alaikäisten yksikkö majoittaa tällä hetkellä 37 nuorta maahanmuuttajaa. Yksikön toiminta loppuu joulukuun viimeiseen päivään mennessä.

Useista toimintaansa jatkavista vastaanottokeskuksista vähennetään majoituspaikkoja. Maahanmuuttoviraston mukaan lakkauttamispäätöksen perusteena on turvapaikanhakijoiden määrän lasku. Paikkoja tarvitaan myös vähemmän, kun turvapaikanhakijat saavat päätöksiä, poistuvat maasta tai siirtyvät kuntiin asumaan.

Ahokodit Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Ahosen mukaan alaikäisten yksikössä asuvat saavat tietää oleskelulupapäätöksistään vuoden loppuun mennessä ennen yksikön alasajoa. Yksikkö majoittaa tällä hetkellä 37 nuorta. Alaikäisyksiköstä poistuu 14 paikkaa jo kesäkuun loppuun mennessä, kun ryhmäkoti suljetaan maahanmuuttoviraston edellisen päätöksen mukaisesti.

Ahonen kertoo, että Ahokodit Oy:llä olisi halua perustaa alaikäisiä oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia varten joko perheryhmäkoti tai tukiasumisyksikkö Kangasalle.

Kunta ei kuitenkaan ole puoltanut tätä. Kunnanjohtaja Oskari Auvisen mukaan Kangasala on kantanut monia muita Pirkanmaan kuntia suuremman vastuun maahanmuuttajatilanteesta.
– Lähtökohtana on, että tarve on ollut vastaanottoyksiköille. Nyt tuota tarvetta ei enää ole, ja pysyvään toimintaan olemme suhtautuneet kielteisesti, Auvinen toteaa.
Kunnanjohtaja lisää, että ongelmana ovat myös kustannukset.
– Valtion maksamat laskennalliset korvaukset turvapaikanhakijoista eivät kata kaikkia kunnalle aiheutuvia menoja.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös